¨

Danmark delt i to - her kommer regnen til at sile ned

Samlet set kan der på Lolland-Falster falde op mod 20 millimeter regn, inden søndagen er helt omme. Foto: Anja Knappe

For fjerde dag i træk, kommer et udbredt regnvejr til at påvirke en del af landet.

I samarbejde med tv2.dk

Selv om vejret fortsat ånder fred og ro søndag morgen, så skal man ikke foranlediges til at tro, at det holder sig tørt resten af dagen.

Et lavtryk under udvikling bevæger sig fra den Engelske Kanal mod nordøst - direkte mod Danmark. Lavtrykket bevæger sig gennem den sydøstlige del af Danmark i aftenens løb, og i forbindelse med lavtrykspassagen vil der komme en del regn.

Allerede sidst på formiddagen breder regnen sig fra det sydlige Jylland mod øst og nordøst, og her vil regnen så sile ned langt det meste af dagen.

Kan give op mod 20 millimeter

Jo nærmere man kommer på lavtrykscenteret, jo mere regn vil der falde. Derfor kan man især over de sydøstlige egne se frem til en søndag eftermiddag, som vil byde på relativt store mængder regn.

Samlet set kan der på Lolland-Falster falde op mod 20 millimeter regn, inden søndagen er helt omme. 

20 millimeter regn svarer til 20 liter vand per kvadratmeter.

Artiklen fortsætter under billedet.

I en stor del af landet vil det regne søndag eftermiddag. Men i det nord- og vestlige Jylland, holder det tørt. Foto: TV 2 Vejret

På Fyn og Sjælland kan man se frem til mellem 5 og 15 millimeter regn - mest i de syd- og østlige dele af regionerne.

Nordjyderne får tørvejr

Et sted i Danmark, hvor man dog ikke behøver at trække i regntøjet, hvis man skal ud, er i det nordvestlige Jylland.

Lavtrykket holder sig nemlig på behørig afstand af disse landsdele, og her kan man derfor nøjes med at gå en overskyet, men tør søndag i møde.

Artiklen fortsætter under billedet.

Samlede nedbørsmængder frem til søndag aften klokken 23. Over det Sydfynske øhav, samt på Lolland-Falster kan der falde op mod - eller lidt over - 20 millimeter regn. Foto: TV 2 Vejret

I hele landet vil temperaturerne ligge på fem-seks graders varme, og når lavtrykket i nat har passeret Danmark, vil det efterhånden blæse op fra nordvest.

Risiko for glatte veje i nat

I takt med at lavtrykket bevæger sig videre, og det klarer op, falder temperaturerne i nattetimerne til omkring frysepunktet.

Mange steder vil vejene dog være meget våde af søndagens regn, og derfor er der risiko for udbredt glatte veje natten til mandag og mandag morgen.

I samarbejde med tv2.dk
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App