¨

Danmark delt i to - her får man sol og varme

Arkivfoto. Foto: Arkivfoto

Fra under 20 grader og regn i ny og næ til solskinsvejr og temperaturer, der nærmer sig 25 grader. Så store er forskellene i vejret henover landet.

I samarbejde med tv2.dk

Paraply eller korte ærmer - det kan meget vel være påklædningen, når man i løbet af onsdagen bevæger sig udendørs. Det afhænger dog i høj grad af, hvor i Danmark man bor, da der i dag vil være store forskelle i vejret på tværs af landet.

En frontzone befinder sig over den nordvestlige del af landet og giver regn af og til. Samtidigt ligger temperaturerne her til morgen kun på omkring 10 til 12 grader i den nordvestlige del af Jylland, mens termometret viser cirka 15 graders varme mod sydøst.

Forskellene bliver endnu mere markante i eftermiddag, hvor det efterhånden klarer noget op over den sydøstlige del af landet og giver plads til en del solskin. Samtidigt kan temperaturen stige til mellem 22 og 24 graders varme, og helt lokalt kan man nærme sig underkanten af 25 graders varme.

Onsdagens vejr er delt i to -mod sydøst kan temperaturen nærme sig 25 grader hvor det bliver varmest. Foto: Grafik / TV 2 VEJRET

I den nordvestlige del af landet forsætter det mere grå onsdagsvejr med temperaturer, der højst når op mellem 16 og 18 grader.

Fronten adskiller kulde og varme

Dagens forskelligartede vejr skyldes frontzonen over Jylland, som adskiller varm luft mod sydøst og kølig Nordsøluft mod nordvest.

I sidste ende 'vinder' kulden kampen om det vejrmæssige herredømme over Danmark, og det gør, at vi torsdag må forberede os på en kølig junidag med byger og en del blæst.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App