¨

Dagen begynder med skyer, men vi får solskin og 20 grader i eftermiddag

Årets første sommerdag er begyndt. Foto: Inger Nielsen / Privatfoto

På trods af fronter slår solen igennem i dag.

I samarbejde med tv2.dk

Årets første sommerdag er begyndt, og lidt lunere luft er trukket ind over Danmark. Det er som om, man kan mærke, at det er blevet sommer. Morgentemperaturerne ligger mellem 12 og 15 grader, så termometrene vidner også om sommerluft. For blot tre morgener siden målte man -3,1 grader i Billund.

Prognose klokken 10. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Der er to årsager til, at det er blevet varmere. Den ene er, at en varmere luftmasse er trukket op over Danmark fra vest og sydvest. Den anden, at skyerne på himlen har virket som en dyne, der har holdt Danmark varm i nat. Ovenstående vejrkort fra klokken 10 vidner om, at hele landet har skyer. Man kan dog også se, at skydækket ikke er helt tæt. Der er stedvis små huller i skydækket.

Prognose klokken 13. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

På vejrkortet fra klokken 13 kan man i Kattegat se et mindre regnfelt. Det stammer fra en svag koldfront, der først på dagen kan få det til at småregne i Nordjylland og over Kattegatøerne.

Prognose klokken 16. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

På vejrkortet fra klokken 16 kan man se regn over Skåne. Det er koldfronten, som har bevæget sig videre mod sydøst. Solen begynder at bryde igennem flere steder.

Prognose klokken 19. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

I aftentimerne vil man opleve vekslende skydække, men nu vil der være mere sol end skyer. Aftenen er lang, og i Skagen går solen først ned klokken 22.04, mens man på Bornholm kan nyde solnedgang klokken halv ti.

Prognose klokken 22. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App