Chris Anker hyldet og mindet over hele verden under 2. etape

Den flotte hyldest til afdøde Chris Anker Sørensen blev vist i næsten 200 lande.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Chris Anker Sørensen burde have siddet i kommentatorboksen og været en del af Tour de France-festen i Danmark, men han mistede på tragisk vis livet den 18. september 2021, da han blev påkørt under en cykeltur.

Det har fået et utal af danskere til at hylde den tidligere cykelrytter og -ekspert, mens Tour-feltet i disse dage kører rundt på de danske veje.

quote Elsket af så mange og nu savnet så dybt

Dennis Ritter, kommentator hos TV 2 SPORT

En af de smukke hyldester er blevet lavet i Holbæk Sportsby, hvor initiativtagerne selv har beskrevet det som "lærredet over alle lærreder".

Knap 40 kilometer inde på 2. etape mellem Roskilde og Nyborg kunne hele verden ved selvsyn konstatere, hvor imponerende det var. Og da det store billede af Chris Ankers ansigt med teksten #ForChris ramte TV-signalet, havde kommentator Dennis Ritter svært ved at finde ord.

- Puha… Et billede af vores ven, vores kollega, hele Danmarks Chris. Elsket af så mange og nu savnet så dybt. Og nu mindet og hyldet over hele verden i dette billede. Kære Chris, vi savner dig… meget!

Meldingerne fra målbyen i Nyborg er også, at de mange ventende tilskuere rejste sig i en kæmpe hyldest og klappede op mod storskærmen, da billedet kom frem.

Vist i næsten 200 lande

Hele trioen i kommentatorboksen, Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Emil Vinjebo, var alle dybt påvirkede af det emotionelle øjeblik, og produktionsholdet bag Tour de France lod da også helikopterbilledet blive på skærmen i næsten halvandet minut.

- Mange, mange gode mennesker har været involveret i at få det realiseret. Kæmpe tak til alle dem.

- Det er i næsten 200 lande, at kommentatorer verden over har kunnet fortælle til dette billede, hvor meget vi i Danmark holdt af Chris Anker Sørensen. Det er virkelig en smuk gestus, afsluttede Dennis Ritter det smukke øjeblik.

Den betragtning blev delt af den engelske kommentator fra det internationale TV-signal.

- Chris Anker Sørensen... Jeg vil bare sige, at vi alle savner ham forfærdelig meget. Jeg var inde i den danske kommentatorboks i går, hvor de har et foto af Chris stående foran dem.

- En fyr, der altid var generøs med sin tid under løbene. Som ekspert kørte han store dele af etapen, og så kom han tilbage til kommentatorboksene og fortalte os alle, hvad der kom til at ske på etaperne, lød rosen og de pæne ord om Chris Anker.

Vil forlænge samtalen om Chris

Cykelfansene Kasper Birkeholm Munk og Kim Sivert Jensen er blandt initiativtagerne, ligesom de står bag projektet #forChris.

De fortalte tidligere på ugen til TV 2 SPORT, hvordan lærredet skulle måle omkring 40 gange 25 meter, hvilket ville kræve mellem 100 og 200 liter maling.

- Vi gør det for at mindes Chris Anker Sørensen, som vi er fascinerede af sportsligt, men absolut også menneskeligt.

- Vi gør det for at forlænge samtalen om ham og de værdier, han repræsenterede. Vi gør det for hans familie og for alle i Danmark og i verden, som godt kan lide cykelsport og ordentlige mennesker, fortalte Kasper Birkeholm Munk til TV 2 SPORT tidligere på ugen.

Her kan du læse mere projektet og se billeder fra, hvordan det blev til.