¨

Blæsende aften med risiko for stormstød

Et lille, men hidsigt lavtryk er på vej hen over landet, og det kan tirsdag aften og nat give kraftige vindstød. Foto: Lynge Nielsen

Vindstødene kan flere steder nå stormstyrke ved de vestlige kyster i aften og nat.

I samarbejde med tv2.dk

Vindstødene kan flere steder nå stormstyrke ved de vestlige kyster i aften og nat.

Et lille, men hidsigt lavtryk er på vej hen over landet, og det kan tirsdag aften og nat give kraftige vindstød.

Så er det især den sydlige del af landet, der kan få de kraftige vindstø

Peter Tanev, TV 2 Vejret.

Det er særligt ved de vestvendte kyster i den sydlige del af landet, at der er risiko for, at vindstødene kommer helt op i stormstyrke, men det kan ske i det meste af landet.

TV 2 Vejret har udsendt et varsel for de relevante områder.

- Små lavtryk af den her type kan være svære at forudsige for modellerne. Det er især svært at forudsige den præcise bane. Sidst på dagen ser det ud til, at lavtrykket rammer Danmark midt på Vestkysten og bevæger sig mod nordøst, og så er det især den sydlige del af landet, der kan få de kraftige vindstød, siger Peter Tanev, TV 2 Vejret.

Der kan komme vindstød af stormstyrke i det meste af landet. Sandsynligheden er størst ved de vestvendte sydlige kyster Foto: TV2 VEJRET

Det regnes efter Beuafort-skalaen for storm, når middelvinden når 24,5 meter i sekundet svarende til 88,2 i timen, men det gælder ikke for de enkelte vindstød.

Lunt med blæst onsdag

Det regnes altså ikke for storm, når vindstødene når stormstyrke, men først når gennemsnitsvindhastigheden når stormstyrke i ti minutter.

- Onsdag er lavtrykket væk, og vi får en almindelig blæsende dag med frisk til hård vind fra vest. Det bliver dog relativt varmt, da det milde vejr forsætter med temperaturer omkring 10-12 grader, siger Peter Tanev.

Først på dagen kan der være byger mod sydøst, men i løbet af formiddagen får de fleste tørvejr. Ud på eftermiddagen kan der igen komme nogle byger.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App