¨

Bittens hunde blev stjålet: Politiet fandt dem dræbt

Hunden Micky (på billedet) blev sammen med hunden Malou fundet dræbt i en ung mands bagagerum. Han er nu sigtet i sagen. Foto: Bitten Bjørk

Hunden Malou (på billedet) blev sammen med hunden Micky fundet dræbt i en ung mands bagagerum. Han er nu sigtet i sagen. Foto: Bitten Bjørk

1 af 2

Efter en uges uvished blev Bittens stjålne hunde fundet dræbt i en ung mands bagagerum.

I samarbejde med tv2.dk

Bitten Bjørk og hendes datter, Ann-Sofie, fra Ringsted fik den 29. oktober stjålet deres kæreste eje: Hundene Malou og Micky.

- Det er det mest ubarmhjertige. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at nogen ville stjæle vores hunde. Jeg er meget ked af det, sagde Bitten Bjørk til TV ØST, da hundene blev stjålet.

Kun få dage senere, den 3. november, indstillede Midt- og Vestsjællands Politi eftersøgningen.

Her blev politiet bekendt med hundenes skæbne, men først nu - tre uger efter - kan det komme frem i offentligheden.  

Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at nogen ville stjæle vores hunde

Bitten Bjørk til TV ØST, efter hundene blev stjålet

Danskerne ville finde hundene

Efterlysningen af de to hunde har gennem Facebook-opslag, flyers i Ringsteds butikker og indslag på TV ØST og tv2.dk, rørt rigtig mange mennesker.

De to hunde, som er en chihuahua og en blandingsrace mellem dansk-svensk-gårdhund og chihuahua, blev stjålet fra gården, mens mor og datter var til familiemiddag en lørdag aften.

Derudover blev dele af deres hjem raseret, og indbrudstyven forsvandt med flere værdigenstande.

Bitten Bjørks originale Facebook-opslag er blevet slettet, men inden da blev det flittigt delt af tusindvis af danskere.

Datteren Ann-Sofie Bjørks opslag er også delt mere end 8.000 gange. Næsten 1.500 personer har kommenteret opslaget og skrevet deres postnumre for at få efterlysningen ud i hver en afkrog af Danmark.

I jagten på hundene udlovede de en dusør på 20.000 kroner til den, som kunne bringe dem tilbage.

- Jeg har slet ikke så mange penge, men jeg har mange fantastiske folk omkring mig, der vil gøre alt for, at vi får vores hunde tilbage, og de har valgt at give penge til dusøren, sagde hun til TV ØST tidligere.

Familien mistede to medlemmer

Men på trods af den store indsats var det for sent, da politiet den 3. november kom på sporet af den, der kunne have stjålet de små hunde.   

Og de havde helt ret i deres mistanke: De fandt hundene slået ihjel i bagagerummet på en 25-årig mands bil.

Politiet har sigtet ham for drabet på hundene og indbrud på gården, bekræfter Midt- og Vestsjællands Politi overfor TV 2.

Bitten Bjørk har ikke ønsket at kommentere på sagen mandag. Hun og hendes datter har i hele forløbet beskrevet hundene som en del af deres lille familie. 

Jeg kan ikke komme ind på detaljerne - hverken hvordan de er fundet, eller hvad der er sket med dem

Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi

Politi: Vi kan ikke sige mere

Den unge mand er ikke blevet varetægtsfængslet, men venter på at få afgjort erstatningskravene og komme for retten. Politiet mener, at de har de nødvendige beviser i sagen.

- Efterforskningen anses som slut. Den her sag er opklaret, nu skal retsvæsenet afgøre resten, siger kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi, Carsten Andersen.

Derudover vil politiet ikke komme med yderligere oplysninger i sagen.  

- Jeg kan ikke komme ind på detaljerne - hverken hvordan de er fundet, eller hvad der er sket med dem, siger han. 

 

I samarbejde med tv2.dk
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App