Atjuh! Varmt forårsvejr får pollentallene til at eksplodere

Det varme forårsvejr de seneste dage har fået antallet af birkepollen til at nå nye - og generende - højder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis du føler, at ganen kilder, og næsen løber i en hidtil irriterende grad, så kan det skyldes de seneste dages høje pollental.

Slutningen af april og starten af maj er højsæson for birkepollen, men de seneste dages voldsomme stigning i antal birkepollen skal ses som et resultat af det solrige og tørre weekendvejr, samtidig med at der i en periode har været østlige vinde over landet.

Den er nemlig med til at sende sydsvenske birkepollen i retning mod Danmark, og derfor er en stor del af de pollen, der registreres i den østlige del af landet, slet ikke fra birketræer, der vokser i Danmark.

Pollenrekorden blev målt i april 2014

Den 4. maj blev der målt hele 755 antal birkepollen i 'pollenfælden' på taget af DMI på Østerbro i København. Det er det højeste målt i år, men både i fredags og i går var antallet af birkepollen på mellem 500 og 700. 

Normalt betegnes 'mange' pollen som et antal på mindst 100, så de seneste dages målinger viser med al tydelighed, at pollentallet i øjeblikket er stærkt forhøjet.

Der er dog meget langt til pollenrekorden, der blev målt den 21. april 2014. Dengang blev der optalt intet mindre end 4696 antal birkepollen i København.