5-årig glemt i skolebus: Fundet opløst af gråd i garage

Silas Bastian Dam Andersens mor holdt og ventede på sin søn i Høng, men bussen kørte forbi uden at stoppe. Nu vil hun klage over busselskabet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

5-årige Silas Bastian Dam Andersen vil sent glemme onsdag den 13. september. 

I op mod 40 minutter sad Silas i en efterladt skolebus, der var blevet parkeret i et garageanlæg i Slagelse.

Buschaufføren havde glemt at tjekke, om alle børn var kommet ud, da han parkerede bussen.

- Det var meget, meget væmmeligt. Det øsregnede, og jeg sad og ventede i min bil på parkeringspladsen ved Høng Skole. Pludselig kom bussen og vendte på pladsen, inden den kørte videre i høj fart. Jeg nåede slet ikke at reagere, før den var væk igen – og jeg nåede ikke at se, om Silas var i bussen, fortæller Silas’ mor Helle Andersen.

Gik i panik

Det var Silas. På sædet lige bagved chaufføren.

- Måske chaufføren ikke kunne se ham, måske Silas var faldet i søvn. Jeg ved det ikke. Under alle omstændigheder kørte han alt for stærkt til, at nogen kunne nå at reagere. Mit største problem er ikke, at Silas ikke kom af, men at han blev glemt i en tom bus i en mørk garage, siger Helle Andersen til TV 2.

Efter bussen var kørt forbi Høng Skole, gik Helle Andersen i panik. Hun anede ikke, hvor sønnen var. Hun prøvede at indhente bussen, men forgæves.

Helle Andersen kørte frem og tilbage på ruten for at se, om Silas var blevet sat af et andet sted – det var han ikke.

- Nogle andre forældre hjalp med at køre rundt og lede efter Silas – uden held. Pludselig blev jeg ringet op af en anden chauffør, som havde fundet Silas i den parkerede bus i garagen, fortæller Helle Andersen.

Opløst af gråd og gennemblødt af sved

Den lille dreng var opløst af gråd og gennemblødt af sved, da chaufføren fandt ham.

Hun tjekkede hans skoletaske og fandt Silas' kontaktbog med telefonnummeret på hans mor.

- Den kvindelige chauffør var meget hjælpsom og tilbød at komme med ham så hurtigt som muligt. Det er jeg meget taknemmelig over. Det ændrer ikke på, at det er grotesk, at det kan ske. At man parkerer en skolebus i en garage uden at tjekke, om alle børn er kommet ud. Det er dybt uansvarligt, lyder det fra Helle Andersen.

Mundtlig undskyldning er ikke nok

Jens Warnock er driftschef i busselskabet Kelios, der står for skolebuskørslen.

Han ringede torsdag morgen til Helle Andersen og beklagede episoden.

- Jeg kan bekræfte, at jeg har undskyldt over for drengens mor. Chaufføren har fået en advarsel, og det er blevet indskærpet, at han altid skal tjekke bussen for børn, inden han forlader den. Der sker ikke mere i forhold til chaufføren – medmindre fejlen gentager sig, siger driftschefen torsdag aften til TV 2.

Helle Andersen mener ikke, at en mundtlig undskyldning er nok, og hun vil nu skrive en klage til busselskabet.

- Silas var helt knust, da han kom hjem. Han var meget tavs de første par timer, og har udtrykkeligt sagt, at han aldrig vil tage bussen hjem igen. At jeg skal hente ham. Det gør jeg så foreløbigt, og så må vi se, hvornår han tør tage bussen igen. Jeg vil ikke presse ham. Han er meget skræmt og chokeret over at være blevet efterladt helt alene. Det skal ikke ske for andre børn, og derfor vil jeg skrive en klage, siger hun.