20 grader på vej: Her bliver det varmest i weekenden

Med temperaturer op til omkring 20 grader venter der Danmark rigtig forårsvarme i weekenden - og det varmeste vejr siden den 31. marts.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Man kan roligt få strøget sommerskjorterne og lagt de korte ærmer øverst i kommodeskuffen - og hvis da ikke både solcreme og solbriller allerede er fremme, så er det nu på tide at de kommer det.

Der er nemlig ægte forårsvarme på vej mod Danmark og ganske belejligt, så kommer det varmeste vejr i godt fem uger frem til os i weekenden.

Det skyldes et meget stort højtryk over Nordatlanten og Vesteuropa, som, selvom det giver svage vinde fra nordlige retninger, vil få temperaturen til at stige mærkbart.

Både i dag, i morgen og fredag kan temperaturen nå op på 15-16 grader dér, hvor det bliver varmest, men det er først i weekenden, at den 'rigtige' nærmest sommerlige varme når frem til os.

En strålende weekend

Både lørdag og søndag når temperaturen de fleste steder op mellem 15 og 20 grader, men det bliver lidt køligere ved nord- og østvendte kyster, hvor den dog lette vind kommer direkte ud fra de endnu relativt kolde farvande.

Det er især omkring Ringsted, hvor temperaturen kan komme op på 20 grader. 

Dermed får vi altså en strålende weekend, der sikkert mange steder vil komme til at føles helt sommerlig, og hvor man blot skal et lille stykke væk fra kysten, for at få dejligt varmt vejr.

Den hidtil varmeste dag i år kom den 31. marts med 21,5 grader i Midtjylland. Det var den varmeste marts-dag i 27 år.