Stevns var lynhurtig - frigiver penge øjeblikkeligt

Få timer efter regeringens beslutning om at suspendere anlægsloftet gav polikerne grønt lys til at fremrykke en række opgaver.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ny tagkonstruktion hos Børnehaven Bulderbo, nye vinduer og døre hos Stevns Naturcenter og etablering af udendørsbelysning ved Store Heddinge Skole.

Sådan lyder nogle få eksempler på de opgaver, som lokale håndværkere og virksomheder på Stevns øjeblikkeligt kan gå i gang med.

quote Her kan vi som kommune hjælpe det lokale erhvervsliv

Anette Mortensen (V), borgmester i Stevns Kommune

Torsdag besluttede kommunalbestyrelsen at fremskynde en række renoverings-, vedligeholdelses- og energimæssige tiltag på kommunale bygninger for at hjælpe det lokale erhvervsliv. 

Det skete i forlængelse af regeringens beslutning om at suspendere anlægsloftet for kommuner og regioner.

- Vi ved, at mange virksomheder oplever et markant fald i opgaver som følge af det danske coronaberedskab. Men her kan vi som kommune hjælpe det lokale erhvervsliv. Ved at frigive penge til allerede planlagte tiltag på kommunale bygninger får vi mulighed for at fremskynde egne opgaver og skabe nye opgaver i ordrebøgerne hos virksomhederne. Det kan forhåbentligt være med til at understøtte og holde gang i det lokale erhvervsliv, siger borgmester i Stevns Kommune, Anette Mortensen (V). 

Bliver suppleret af flere tiltag

De opgaver og arbejder, som allerede er hastebesluttet torsdag, vil den kommende tid blive suppleret af flere tiltag. 

- Det vil ske efter grundige overvejelser og forholdsregler om, hvordan opgaverne kan udføres, så vi ikke øger smitterisikoen. Vi skal passe på hinanden, og det gælder jo både kommunens medarbejdere, de borgere, som eventuelt befinder sig i de bygninger, hvor arbejdet bliver udført og de håndværkere, som kommer for at udføre arbejdet, siger Anette Mortensen.

Foreløbigt har kommunalbestyrelsen frigivet penge til følgende opgaver