Politi ændrer taktik mod knallertbøller - skal give færre bøder

Midt- og Vestsjællands Politi vil afprøve en ny metode til at komme ulovlige knallerter til livs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er ikke alle, der synes det er sjovt at tænde rugbrødsmotoren og træde i pedalerne til jernhesten, når de skal bevæge sig rundt.

Opfinderen af knallerten var formentlig en af dem, og derfor opfandt han en cykel med påhængsmotor.

quote Politiet vil gerne løse udfordringen med generende knallerter uden at skulle hive bødeblokken frem

John Jensen, vicepolitiinspektør i forebyggelsesafdelingen, Midt – og Vestsjællands Politi

Den kalder vi i dag for en knallert, og den har i mange år haft stor fokus hos politiet - således også hos Midt- og Vestsjællands Politi.

De får dagligt anmeldelser fra borgere, som er generet af larmende knallerter og utryghedsskabende kørsel over hele politikredsen.

Hiver fat i forældrene

Det skriver de i døgnrapporten af 17. september 2021, hvor de også oplyser, at de har lagt en ny plan for deres knallertindsats, der forhåbentlig vil give færre bøder.

- Vi dukker simpelthen op i hjemmene og tager en snak med de unge og med deres mor og far. Politiet vil gerne løse udfordringen med generende knallerter uden at skulle hive bødeblokken frem siger John Jensen, vicepolitiinspektør i forebyggelsesafdelingen hos Midt – og Vestsjællands Politi.

Læs også
Det bliver ulovligt at køre på elløbehjul uden hjelm
Læs også
Det bliver ulovligt at køre på elløbehjul uden hjelm

Politikredsen satser på dialogen frem for bødeblokken, fordi det er deres erfaring, de hurtige knallerter ofte føres af unge.

Vil undgå farlige situationer

Normalt reagerer politiet ved at køre efter knallerterne, stoppe føreren og tjekke, hvorvidt køretøjet er blevet konstrueret til at køre hurtigere, end det tilladte. Men i stedet for at skabe farlige situationer ved at køre efter dem, så vil betjentene nu forsøge at bruge deres lokalkendskab til at identificere føreren og opsøge vedkommende derhjemme og tage en snak om problemet.

Læs også
Knallertbøller skabte frygt - men så fik de lokale en god idé
Læs også
Knallertbøller skabte frygt - men så fik de lokale en god idé

- Vores erfaring er, at borgerne er glade for en forebyggende indsats. Mange unge har måske ikke overvejet, hvor meget deres kørsel generer, eller hvor farligt det kan være at køre stærkt på knallert. Vi oplever også, at forældrene er glade for en orientering, og møder en villighed til at indgå dialogen med deres børn om problemet, fortsætter John Jensen.

Politiet opfordrer stadig borgere til at henvende sig, hvis de oplever generende kørsel. De lokales øjne og ører på stedet er vigtige for politiets arbejde for at kunne gribe ind.

Henvendelse kan ske på telefonnummer 1-1-4.


Nyhedsoverblik