Godt nyt til badegæster: Populær strand forbedres

Stranden skal gøres større og bredere ved hjælp af 15.000 kubikmeter mere sand.

Når sommeren i år rammer Danmark, bliver det forhåbentlig med varme temperaturer, der indbyder til strandtur ned svømning og solbadning.

Mens vi venter på sommerens ankomst, er man på den sjællandske østkyst dog allerede godt i gang med at forberede sig på at få tiltrukket endnu flere strandgæster.

På Stevns har der nemlig længe været et ønske om at få en bedre og større Veststrand i Rødvig.

Onsdag i denne uge frigav kommunalbestyrelsen derfor godt 1,6 millioner kroner til at sandfodre stranden.

Sandfodringen betyder, at der tilføres 15.000 kubikmeter sand i det nordlige hjørne af Veststranden i Rødvig.

Borgmester glæder sig

Det svarer til en fodboldbane fyldt med halvanden meter sand, oplyser kommunen.

- Det er et vigtigt redskab i fortsat at kunne forbedre og passe godt på vores attraktive badestrand i Rødvig. Sandet vil virke som kystbeskyttelse, give en større strand og skabe bedre betingelser for at få tangen væk, siger borgmester i Stevns Kommune, Anette Mortensen (V), i en pressemeddelelse.

- Alt sammen til stor glæde både for vores lokale borgere, for besøgende, som benytter stranden, for turismen og for udviklingen af erhvervslivet på fiskerihavnen.

quote Sandet vil virke som kystbeskyttelse, give en større strand og skabe bedre betingelser for at få tangen væk

Anette Mortensen (V), borgmester i Stevns Kommune

En lang proces

Projektet går tilbage til 2013, hvor en gruppe borgere henvendte sig omkring strandforbedringer af Rødvig strand.

Siden har kommunen været i dialog med de berørte grundejerforeninger og forskellige rådgivningsfirmaer, og der har været afholdt en række borgermøder.

- Det har været en lang proces, så det glæder mig, at vi nu står med en god løsning, og at vi forholdsvist hurtigt kan sætte sandfodringen i gang, siger Flemming Petersen (V), formand for udvalget Plan, Miljø og Teknik, i pressemeddelelsen.

- Vi forventer, at vi allerede kan gå i gang i løbet af maj måned, hvor sandet vil blive sejlet til Rødvig, blive pumpet ind på stranden og fordelt på selve området.

Det meste af sandet på Rødvig Veststrand vil blive lagt i det primære sandfodringsområde, men der kan også tilføjes sand i det sekundære område.
Det meste af sandet på Rødvig Veststrand vil blive lagt i det primære sandfodringsområde, men der kan også tilføjes sand i det sekundære område.

Står klar til sommerens badegæster

Sandfodringen forventes færdig sidst i maj, så stranden kan stå sommerklar i sommerperioden.

Det er virksomheden HedeDanmark, som kommer til at stå for sandfodringen. Sandet hentes fra et indvindingsområde i Faxe Bugt.

I perioden hvor sandet fordeles på stranden vil det ikke være muligt at opholde sig på stranden. Der vil blive sat skilte op i området.

Erfaringerne med sandfodringen evalueres senest i 2025. Et eventuelt behov for sandfodring i fremtiden, skal indarbejdes i et fællesprojekt om kystbeskyttelse.