Færge sejler ind i kaj og er taget ud af drift – skaber kø med lang ventetid

Den ene af de to færger, der betjener overfarten mellem Hundested og Rørvig, er fredag eftermiddag sejlet ind i kajen ved Rørvig. Rederi må afvise passagerer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er run på de danske indenrigsfærger, som i disse uger er gratis at sejle med. Og fredag eftermiddag og aften er der ekstra meget run på overfarten mellem Hundested og Rørvig i Nordsjælland.

Den ene af overfartens to færger, M/F Isefjord, er nemlig taget ud af drift, efter den fredag omkring klokken 13 er sejlet ind i kajen ved landgangen til havnen i Rørvig.

Det bekræfter Bo Andersen, der er overfartschef i Hundested-Rørvig Færgefart A/S.

- Færgen kommer desværre for tæt på vores fenderværk ved indsejlingen. Heldigvis sker det med lav fart, men færgen får et tryk ved det, dog ikke alvorligt. Men vi er som passagerskib forpligtiget til at melde det til Søfartsstyrelsen, som så desværre har givet os et straksforbud mod at sejle, siger han til TV 2 Lorry.

Ældre kvinde slog hovedet ved sammenstød

Selvom der ifølge overfartschefen ikke er sket alvorlig skade på færgen, så har sammenstødet med kajfrontens landgangskonstruktion alligevel været mærkbart for passagererne.

- Desværre kommer en ældre dame til skade. Hun står op på dækket, idet vi rammer værket, og hun mister balancen og falder. Hun slår hovedet, dog uden at få alvorlige skader. Meldingen var, at hun var ved godt mod, men vi tilkaldte alligevel en ambulance. Derudover var der en bil, der kørte op i en anden bil på parkeringsdækket ved sammenstødet, siger Bo Andersen.

Isefjord nåede at sejle tilbage fra Rørvig til Hundested, hvor den efter Søfartsstyrelsens påbud blev taget ud af drift.

En tilsynsperson fra Søfartsstyrelsen er tilkaldt for at godkende færgen til igen at kunne betjene overfarten. Der kan dog gå flere timer, inden dette sker, fortæller Bo Andersen.

Atiklen fortsætter efter billedet.

Kø ved Hundested havn, hvor mange passagerer venter på at komme med færgen til Rørvig. 
Kø ved Hundested havn, hvor mange passagerer venter på at komme med færgen til Rørvig.  Foto: Privatfoto / Ludvig Pio

Sket på det værst tænkelige tidspunkt

Kollisionen med kajen kunne dårligt være sket på et dårligere tidspunkt, fortæller overfartschefen.

Fredag eftermiddag i højsæsonen for turisme i området er nemlig et af årets absolut travleste tidspunkter. Særligt regeringens tiltag om gratis indenrigsfærger samt en stigende indlandsturisme har medført et stort passagertryk på overfarten.

- Vi er pressede lige nu. Det kunne ikke ske på et dårligere tidspunkt. VI har været nødsaget til at sende en masse biler væk, og der er ret stor kø på begge sider af fjorden. Det beklager vi selvfølgelig, men vi gør, hvad vi kan for at betjene så mange som muligt.

Frederik Pio skulle sammen med familien have været med Isefjord fra Hundested til Rørvig for at komme i sommerhus. Han står nu sammen med efter eget skøn op mod 250 andre passagerer og venter på at komme med færgen fra Hundested havn.

- Vi har stået her i halvanden times tid nu og ventet på at komme ombord. Egentlig forløber det i god ro og orden, men det er selvfølgelig ærgerligt at skulle stå her og bage i solen i så lang tid, siger han til TV 2 Lorry.

På Hundested-Rørvig Færgefarts hjemmeside oplyser selskabet, at alle reservationer til færgerne er annulleret, og at bilister og gående eller cyklende passagerer kommer med efter tur.

Færgen Isefjord udgør den ene halvdel af selskabets to færger. Isefjord med syv år på bagen den nyeste og hurtigste i flåden, mens den anden færge, Nakkehage, har hele 65 år på bagen.