60 år gamle lysekroner stjålet fra lukket badehotel

Rødvig Kro og Badehotel har været udsat for tyveri. Der er blevet stjålet fire lysekroner, som har hængt på kroen i en menneskealder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rødvig Kro og Badehotel er beliggende ved Stevns Klint, hvor der hvert år kommer gæster for at slappe af og nyde den skønne udsigt.

Men det smukke badehotel er ligesom mange andre badehoteller lukket ned på grund af coronavirussen.

Badehotellet har derfor stået tomt i længere tid, og det har tyve udnyttet i weekenden, hvor der er blevet stjålet fire lysekroner. Det oplyser badehotellets indehaver, Jonas Skanning, til TV 2 Lorry.

Jonas Skanning fortæller, at der er tale om fire originale Vilhelm Lauritzen lysekroner, der har hængt på badehotellet siden før hans tid.

- Jeg har haft det mærkeligt i dag, fordi lysekronerne hører til på badehotellet. De har hængt her i mere end 60 år – tænk, hvad de har oplevet. Det er forfærdeligt, at de er blevet stjålet, siger Jonas Skaaning til TV 2 Lorry.

Han fortæller videre, at han er sikker på, at det ikke var sket, hvis badehotellet ikke havde været lukket ned på grund af coronakrisen.

Der er tale om disse lysekroner, der er blevet stjålet fra badehotellets lokale.
Der er tale om disse lysekroner, der er blevet stjålet fra badehotellets lokale. Foto: Jonas Skaaning

Lysekronernes betydning for badehotellet

Lysekronerne er blevet stjålet ved, at et vindue er brudt op med et koben. Hvorefter tyven er gået ind igennem badehotellet og ind til lokalet ”kaffestuen,” hvor lysekronerne har hængt.

Jonas Skaaning fortæller, at lysekronerne har været en fast del af badehotellet siden 1950'erne, hvor det blev renoveret. Det vil altså sige, at lysekronerne er mere end 60 år gamle.

Lysekronerne kan derfor ikke erstattes, og det er noget, der gør indehaveren rigtig ærgerlig.

- Man føler sig magtesløs og utryg, og det gør ondt, at de bliver solgt videre til noget ligegyldigt, siger Jonas Skaaning.

Han fortæller videre, at hans bud er, at lysekronerne vil koste 15-20.000 kroner pr. styk. Hvorefter han tilføjer, at han har hørt om, at flere badehoteller har været ramt af indbrud under coronakrisen.

Indbruddet er anmeldt til Midt- og Vestsjællands Politi.