I dag kører Tour de France over Sjælland - bliv klædt på til det trafikale kaos

Lørdag går det løs, når Tour de France kører over Sjælland, og det vil give trafikale udfordringer. Dan dig overblikket her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lørdag bliver der folkefest på de sjællandske veje, når Tour de France-feltet kører fra Roskilde til Nyborg. 2. etape af Tour de France bliver 202 kilometer lang, og heraf vil cirka 170 kilometer blive kørt i vores region.

Men folkefesten kommer med en pris for de mange bilister, der kan risikere at sidde i lange køer eller opleve, at dele af deres rute simpelthen bliver spærret i flere timer. Praktisk talt bliver det nærmest umuligt at komme mellem Øst- og Vestdanmark på lørdag.

Læs også
Få overblikket: Vejdirektoratet har forberedt sig på Tour de France i tre år
Læs også
Få overblikket: Vejdirektoratet har forberedt sig på Tour de France i tre år

Det skyldes, at de veje, rytterne skal cykle på, bliver spærret for alle, og at Storebæltsbroen bliver lukket i fem timer fra klokken 13 til 18. 

Vejdirektoratet har det seneste lange stykke tid forsøgt at gøre flest mulige opmærksomme på de trafikale udfordringer 2. juli. De har forberedt sig på dagen i flere år, men kan ikke forudsige præcis, hvordan det bliver, når dagen endelig udfolder sig, og cykelrytterne begynder at bevæge sig vestpå.

Otte gode råd for tilskuere til Tour de France:

Beslut i god tid, hvor på ruten du vil se cykelrytterne suse forbi og book en parkeringsplads på forhånd, så du ved, hvornår du skal være fremme.

Undersøg, hvordan du bedst kommer dertil, og hvor du vil parkere.

Planlæg din rejse og kør i ekstra god tid på alle Tour-dagene. Det er træls at sidde i kø, men det er det hele værd for at opleve Tour de France i Danmark.

Hold god afstand og vær tålmodig.

Glem ikke drikkevarer, snacks, iPad til børnene og benzin på bilen/fuld el-opladning til køreturene under Tour de France.

Søg aktuel trafikinformation, før du kører, på trafikinfo.dk

Hold dig orienteret, mens du kører, ved at høre DR P4 trafikmeldinger i radioen.

Overvej samkørsel, hop op på cyklen eller benyt kollektiv trafik.


Kilde: Vejdirektoratet

Parkeringsmuligheder og kollektiv trafik

Afhænger din Tour de France-oplevelse af, at du bliver nødt til at sætte dig ud i en bil, så er der forskellige steder, du kan parkere langs ruten i de fire kommuner, Tour de France-feltet kører gennem i TV2 ØST's sendeområde.  

TRAFIKINFORMATION OM TOURRUTEN D. 2. JULI

Klik på den kommune, du vil vide mere om. Zoom og flyt dig rundt i kortet og tryk på ikonerne for mere information. Kortet vil blive opdateret løbende.

Grafik: Nick Abildgaard / Kilde: letourcph.dk

Tour de Frances officielle hjemmeside ligger ligeledes et hav af informationer, som kan hjælpe med at give svar på hyppigt stillede spørgsmål og vise, hvor der er toiletter, parkeringspladser, handicapvenlige områder og fanzoner langs ruten.  

- Der har været et rigtig stort stykke arbejde, som ligger forud for præsentationen. Jeg er stolt af teamet, som har fået det op at køre, og så har vi haft et stort samarbejde med myndigheder, med Rejseplanen og Vejdirektoratet og med kommunerne, som har opdateret kortene, der matcher den information til borgerne, der er brug for, lød det tidligere fra Ida Bigum Nielsen, der er direktør i Grand Départ Copenhagen Denmark.

Læs også
Så stor er sandsynligheden for vind på Storebæltsetapen
Læs også
Så stor er sandsynligheden for vind på Storebæltsetapen

Ønsker du at fange et helt særligt øjeblik på ruten med kollektiv trafik, har Grand Départ Copenhagen Denmark i samarbejde med Rejseplanen desuden lanceret en feature, der gør, at du hurtigt og nemt kan at skabe dig et overblik over rejsemulighederne.

Vil du eksempelvis gerne se feltet rulle gennem Holbæk, skal du blot indtaste din afgangs-adresse, og så får du et bud på, hvordan du tilpasser din rejse.

TomTom og Google

Udover at Vejdirektoratet har prøvet at oplyse danskerne om, at 2. juli bliver en svær dag at navigere rundt i bil, så har de også forsøgt at nå udenlandske turister, der vil befinde sig i Danmark under Tour de France. 

Læs også
Sådan bliver vejret til Tour de France
Læs også
Sådan bliver vejret til Tour de France

Det har de gjort ved at tage fat i dem, der laver rutevejledning som Google og Tom Tom, for at sikre, at de informerer deres kunder. Derfor vil man uanset, om man er tysker eller dansker og bruger navigation fra de store udbydere, modtage en meddelelse om, at man ikke kan køre over bestemte veje 2. juli.

Derudover har Vejdirektoratet brugt pressen i Nordtyskland til at informere tyskerne om de trafikaleforhold, hvis nu de skal til Danmark.

Overvej at lade bilen blive hjemme

Generelt har Vejdirektoratet tænkt mange tanker om de tre dage, Tour de France kører i Danmark. Dog kan de ikke undgå, at der bliver kødannelser og længere rejsetider, når de mange professionelle cykelryttere kører på de danske landeveje.

- Det værste, der kan ske, er, at der sker flere hændelser på en gang, så vi skal være til stede rigtig mange forskellige steder. Men under alle omstændigheder vil jeg også sige, at uanset om vi har gjort alt, hvad vi kan, så må man bare forvente, at der kommer kødannelser, siger områdechef i Vejdirektoratet Charlotte Vithen.

Læs også
Tour de France: Sådan vil man undgå trafikkaos ved Storebælt
Læs også
Tour de France: Sådan vil man undgå trafikkaos ved Storebælt

Vejdirektoratets bedste råd er at væbne sig med tålmodighed, hvis man skal ud og køre i sin bil. Som et alternativ foreslår de, at man tager cyklen eller den kollektive trafik.

- Mit råd er ikke at køre, hvis ikke det er strengt nødvendigt og især prøve at undgå at køre om lørdagen, hvor Storebælt er spærret i begge retninger, siger Charlotte Vithen.

Trafikken på Storebæltsbroen vil være påvirket hele dagen lørdag den 2. juli fra klokken 06.00 til 23.00. Der kan i perioder være op til to timers ekstra rejsetid.


Nyhedsoverblik