Far og søn har fået en god idé til Tour de France - overskuddet går til kræftramte børn

Nedtællingen til Tour de France er begyndt, og blandt andet hos en lille virksomhed fra Kalundborg er forberedelserne i fuld gang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag var der præcist 100 dage til at Tour de France begynder i Danmark. 

Det blev markeret flere steder, blandt andet var løbsdirektøren, Christian Prudhomme, en tur op i Storebæltsbroens pyloner. 

Her i regionen er man allerede i gang med at udnytte den store opmærksomhed, der opstår når knap 200 cykelryttere ræse afsted på de danske landeveje.

quote Det er dejligt, at man kan være med til at støtte et godt formål og gøre hverdagen nemmere for nogle hårdt ramte familier

Tommy Kondrup

Hos en lille lokal virksomhed i Kalundborg, er de også i gang. De benytter sig af laser laserskæring og lasergravering til blandt andet at lave drikkedunke og vinglas med Kalundborg Kommunes tour-logo. 

- Vi har blandt andet lavet en æske med roséglas, hvor der kommer til at ligge en flaske rosé, som folk kan nyde til Tour de France, siger 20-årig Oliver Kondrup, der sammen med sin far, Tommy Kondrup, har virksomheden LabCut i Kalundborg.

Hos LabCut bruger de en laser til at gravere logoet i blandt andet vinglas.
Hos LabCut bruger de en laser til at gravere logoet i blandt andet vinglas. Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST

- Det kommer nok aldrig til Danmark igen, så det kunne være sjovt, at folk fik et minde og samtidig et fedt produkt, de kunne bruge til at tænke tilbage på tiden, hvor Tour de France kørte igennem, tilføjer han.

Samler ind til Team Rynkeby

Produkterne bliver dog ikke kun lavet for, at folk skal kunne nyde lidt at koldt drikke mens cykelrytterne suser forbi, med en gennemsnitsfar på op mod 60 kilometer i timen. 

- Vi har tænkt os at donere noget af overskuddet til Børnecancerfonden gennem Team Rynkeby. De er jo også ude og cykle, så der er en god relation den vej, siger Oliver Kondrup.

Læs også
Løbsdirektør for Tour de France forelskede sig i Storebæltsbroen - i dag så han den fra toppen
Læs også
Løbsdirektør for Tour de France forelskede sig i Storebæltsbroen - i dag så han den fra toppen

- Det er dejligt, at man kan være med til at støtte et godt formål og gøre hverdagen nemmere for nogle hårdt ramte familier, siger Tommy Kondrup. 

Far og søn håber på at få indsamlet cirka 20.000 kroner.

Det er på anden etape, at rytterne skal krydse Storebælt. Her starter etapen i Roskilde den 2. juli. 

LabCut har fået lov til at bruge Kalundborg Kommunes officielle Tour de France logo. De håber, at folk kan bruge produkterne til at mindes dengang verdens største cykelløb kørte gennem Kalundborg.
LabCut har fået lov til at bruge Kalundborg Kommunes officielle Tour de France logo. De håber, at folk kan bruge produkterne til at mindes dengang verdens største cykelløb kørte gennem Kalundborg. Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST

Herfra kører rytterne over Holbæk, Odsherred, Kalundborg for at køre til Korsør, tværs over broen, hvor de til sidst ender den 199 kilometer lange etape i Nyborg. 

Og Oliver Kondrup glæder til at touren rammer Kalundborg, da den kører lige forbi deres virksomhed. 

- Pointspurten kører lige forbi her, så der skal vi ud og stå og heppe, siger han.