Borgmestre efter udskydelse af Touren: Det giver os mere tid og mere opmærksomhed

Beslutningen om at udskyde Tour de France på dansk jord fra 2021 til 2022 er den eneste rigtige beslutning, lyder det fra lokale borgmestre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er den bedste løsning – og så tager vi den derfra.

Sådan lyder meldingen fra Kalundborgs borgmester Martin Damm (V), efter det mandag blev officielt, at de planlagte Tour de France-etaper i Danmark bliver gennemført i 2022 i stedet for som planlagt i 2021.

- Det er et kæmpestort arrangement, som højest kommer til Danmark én gang i ens levetid. Så hvis alternativet havde været, at det blev enten aflyst eller delvist blev overskygget af andre arrangementer, så er det her den bedste løsning på alle måder. Vi får mere opmærksomhed på dene måde, siger borgmesteren til TV2 ØST.

Han bakkes på af Slagelses borgmester John Dyrby Paulsen (S).

- Jeg græder tørre tårer over det. Det er de vilkår, som der er for at få sådan et stort arrangement til området. Og samtidig er det minimalt, hvad det kommer til at ændre i det, som vi allerede har planlagt, siger han.

Her kommer de til regionen

Arrangørerne bag den danske Tour-start offentliggjorde mandag, at det planlagte arrangement rykkes fra 2021 til 2022. Her vil etaperne blive afviklet 1.-3. juli., helt som ellers planlagt.

I vores område vil den køre igennem Holbæk, Odsherred, Kalundborg og Slagelse kommuner på den 2. etape.

I Odsherred er borgmester Thomas Adelskov (S) ærgerlig, men samtidig også lettet over udskydelsen.

- Selvfølgeligt er det ærgerligt, at det ikke kan gennemføres som planlagt. Omvendt, så har corona-epidemien betydet, at vi er kommet bagud med planlægningen. Mange ting er simpelthen blevet udskudt, blandt andet møder med det lokale erhvervsliv. På den måde kan man sige, at vi har mistet et halvt års planlægning, men nu får et helt år ekstra til at planlægge i, siger han.

Tour de France regnes som et stort udstillingsvindue, når mange millioner følger med rytterne på fjernsynet. Samtidig ventes mange turister at stå langs ruten for at se det store-løbscirkus i virkeligheden.