Fleksible fritidsboliger forhinder tomme huse

Flexboligløsninger kan være løsningen til de tomme boliger rundt omkring i regionen. I Vordingborg Kommune giver ordningen gode resultater.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tomme, faldefærdige bygninger er et problem i regionen. Derfor gør Vordingborg Kommune i høj grad brug af flexboligtilladelser, som betyder, at folk ikke behøver at benytte boligen hele året. 

Ifølge Peter Haugan Vergo, planchef i Vordingborg Kommune, er det bedre at boliger beboes en gang imellem, end at de står tomme.

- Det er bedre, at for eksempel folk fra København benytter boligerne som fritidsboliger, end at de står tomme og forfalder, for sådan bliver de beboet og vedligeholdt, siger Peter Haugan Vergo.

Siden lovændringen i 2014

Antal af tilladelser, som Vordingborg Kommune har udstedt, har været hurtigt stigende siden ændringer i boligreguleringslovgivningen i 2014. I dag udstedes der mellem 60 og 70 tilladelser per år.

I 2016 er der hidtid udstedt 48 tilladelser, oplyser han.

- Samlet vurderer vi, at der er cirka 600 ejendomme i Vordingborg kommune med flexboligtilladelse, siger Peter Haugan Vergo.

Bidrager til kommuneøkonomi

Peter Haugan Vergo mener, at flexboligtilladelser kan medføre økonomisk gevist.

- Der kommer folk til kommunen, som ellers måske ikke ville være kommet - så det bidrager til den samlede økonomi i kommunen, siger han.


Nyhedsoverblik