Vidneforklaringer i sygeplejerskesagen: Hun forudså dødsfald

Tirsdag fortsatte retssagen mod den 31-årige sygeplejerske fra Nykøbing Falster, som er tiltalt for tre drab og ét drabsforsøg. Her er opsummeringen.

Tema: Sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus begik drabsforsøg
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De tre vidner fra tirsdagens retsmøde var tre kollegaer til den drabstiltalte. De fortalte hver især om deres oplevelser med den tiltalte. Deres pointer peger sagen i flere.

Vidnerne

Det kom blandt andet på bordet, at det første vidne fra dagens retsmøde, vidne 1, ikke kunne huske den del af forklaringen som hovedvidnet mandag fortalte vedrørende Anna Lise Poulsen.

Hovedvidnet fra mandag har fortalt, at hun var på stuen med tiltalte og en tredje, da de troede Anna Lise Poulsen var død. Forsvarsadvokat Jørgen Lange spørger ind til situationen ved Anna Lise Poulsen.

- Jeg kan ikke huske, at der var andre, der gik ind sammen med os, da vi gik ind til Anna Lise Poulsen, siger vidne 1.

Og Jørgen Lange fortsætter.

- Kollegaen, der vidnede i går, fortalte, at hun også var med inde på stuen, siger forsvarsadvokaten. 

- Det kan jeg ikke huske, siger vidne 1.

Der bliver ikke gået videre ned i denne del af vidneforklaringen, og sagen fortsætter.

"Jeg tror, at hun slår folk ihjel"

Efter vidne 1's forklaring, så kommer turen til det næste vidne - vidne 2.

Her tog tonen en drejning. Vidne 2 fortalte om, at tiltalte havde "spået" tre dødsfald inden klokken 23:00.

- Kort efter vi er mødt, så kommer tiltalte ind på kontoret og siger, "inden klokken 23.00 har vi tre mors". Jeg spørger om patienterne, da har det så dårligt, og det har de, siger vidne 2.

Herefter luftede vidne 2 sine mistanker fra vagten d. 28/2-1/3 om den tiltalte. Blandt andet fortalte hun, at både hende og en anden kollega havde snakket om, at tiltalte slog folk ihjel.

- Jeg hører på et tidspunkt, at døren til vores medicinrum går. Men jeg ser ikke, hvem det er. Jeg ved ikke, hvor lang tid der gik, før hjertestopalarmen gik. På vej tilbage til akut 2 snakker jeg med en kollega. Jeg siger, "Jeg tror, at hun slår folk ihjel". Så siger min kollega," Det tror jeg også". Vi snakker om vores oplevelser. En anden kollega havde tidligere sagt, at nu er tiltalte inde og sove, og alt er roligt, men når hun kommer op igen, så får patienterne det dårligere. Det var rigtig ubehageligt, siger vidne 2. 

Der blev efterfølgende fremført en udskrift af en tidligere afhøring af vidne 2 fremvist. Der havde hun fortalt, at der gik cirka 10 minutter, fra døren til medicinrummet går, og til alarmen går på Maggis Rasmussen stue.

Det var altid den tiltalte

Slutteligt trådte vidne 3 op til vidneskranken. Hun fortalte at hun syntes godt om tiltalte, og hun fandt hende kompetent og dygtig. Men hun havde dog også visse tanker omkring, at der altid var problemer med patienterne på tiltaltes vagter.

- Der skete altid noget, når tiltalte var på arbejde. Patienterne blev dårlige. Åndedrætsmæssigt. Og nogle gik i hjertestop. Tiltalte spurgte mig, om jeg havde det ok med at arbejde sammen med hende, når der altid skete noget. Det var jeg, for hun kunne sit arbejde. Der var mange syge patienter på afdelingen. Om der var flere på tiltaltes vagter, kan jeg ikke mindes, siger vidne 3 fra vidneskranken. 

Anklageren Michael Boolsen spurgte ind til, om tiltalte særlig hyppigt fandt de dårlige patienter.

- Ja, det var altid tiltalte, som fandt dem med vejrtrækningsproblemer, siger vidne 3.

Det sidste vidne her udtaler sig ikke om natten fra den 28/2-1/3, men derimod om arbejdet på den medicinske afdeling M130, hvor Arne Herskov døde i 2012.