¨

Vidne så tiltalte med en sprøjte lige inden et hjertestop

Blandt de afhørte i retten var to af den drabstiltaltes tidligere kolleger. De blev begge udspurgt om patienten Arne Herskovs død i 2012.

Det var især natten til den 4. marts 2012, som var omdrejningspunktet for flere vidneafhøringer i Retten i Nykøbing Falster tirsdag.

Her døde patienten Arne Herskov, da han var indlagt på medicinsk afdeling på Nykøbing Falster. Han er en af dem, som den 31-årige sygeplejerske er tiltalt for at have dræbt.

En tidligere sygeplejerske-kollega til den tiltalte beskrev hans erindringer om, hvad der gik for sig dengang.

Drabstiltalt var "dronnning" på afdelingen

Vidnet beskrev i retten, at der generelt var mange "små dronninger" på den medicinske afdeling, da han var ansat.

Den tiltalte var ifølge vidnet en af dem. Hun kunne eksempelvis ifølge ham gennemtrumfe, hvem der skulle være gruppeleder. Ifølge kollegaen var der dog ikke noget personligt udestående mellem de to.

- Jeg har ikke haft nogen uoverensstemmelser med tiltalte. Vi var venner på facebook, men det var ikke en, jeg ellers så uden for arbejdstid, forklarede han.

Læs hele dagens liveblog her.  

Så tiltalte med en sprøjte i hånden inden et hjertestop

Om natten, hvor Arne Herskov døde fortæller vidnet, at han så den drabstiltalte kort inden patientens død.

- Jeg kan ikke huske, om vi alle var til pause. Men jeg kan huske, at jeg stod ved personalerummet. Jeg ser over i depotrummet, hvor medicinrummet ligger, og tiltalte kommer ud og har en sprøjte i hånden. Kort efter bliver der kaldt hjertestop. Jeg husker det, fordi det er unormalt at give beroligende med sprøjte. Det plejer at være med drop, siger han.

Til politiet har han tidligere forklaret, at han sad og spiste morgenmad med en kollega, da han så tiltalte. Nu husker han det anderledes:

- I dag husker jeg det sådan, at jeg stod ved kaffemaskinen. Jeg husker, at hun drejede skarpt til venstre med en mindre sprøjte med noget klar væske. Det undrede mig, men det var en anerkendt sygeplejerske, så jeg tænkte, at det var der en grund til.

Forsvarsadvokat Jørgen Lange spurgte herefter ind til, om han så den tiltalte give patienten medicinen - på det svarede vidnet nej.

Læge, der meldte dødsfald, i vidneskranken

Også en anden af den drabstiltaltes tidligere kolleger vidnede i retten. Den ukrainske var i 2012 ansat på den medicinske afdeling på Nykøbing Falster Sygehus.

Det var hende, der erklærede Arne Herskov død og som efterfølgende kontaktede politiet. I vidneskranken forklarede hun, hvad det var, der fik hende til at melde dødsfaldet.

- Jeg kan se, at han havde benzodiazepin i sin krop, men det er han ikke blevet ordineret.

Ifølge lægen havde den type medicin ikke været på tale i forhold til Arne Herskov.

Retsagen mod den 31-årige sygeplejerske fortsætter også torsdag og fredag i denne uge. Fredag skal retten blandt andre høre fra datteren.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App