Vidne i sygeplejerske-sag: Ingen gav min mor medicin

Datteren til et af de formodede ofre i sygeplejerske-sagen sad ved sin mor den sidste time, inden hun døde.

Tema: Sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus begik drabsforsøg
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pårørende, som var ved Anna Lise Poulsens side, da hun døde, fortæller fredag i Retten i Nykøbing Falster, at der ikke var nogen inde og give den 83-årige kvinde medicin i den nærmeste tid op til hendes død på Nykøbing Falster Sygehus 28. februar 2015.

- Kommer der nogen ind og giver din mor noget medicin under dette forløb, spørger anklager Michael Boolsen vidnet, som er datter af Anna Lise Poulsen.

- Nej, der er ikke nogen henne ved hende, svarer datteren.

Hun fortæller, at hun og hendes datter, som er Anna Lise Poulsens barnebarn, ankom til Nykøbing Falster Sygehus cirka klokken 19.15, og Anna Lise Poulsen dør omkring klokken 20.30 den samme aften i februar.

Cocktail af morfin og diazepam

Barnebarnet mindes heller ikke, at der var nogen henne og give hendes mormor nogen form for medicin, mens de sidder hos hende i den sidste tid, op til hendes død.

De fortæller begge under deres vidneforklaringer, at de på et tidspunkt går ned og henter kaffe sammen, og at de højst er væk i fem minutter. Hvornår de forlader den døende Anna Lise Poulsen fremgår ikke af vidneforklaringerne.

Et vidne i sagen har ved et tidligere retsmøde fortalt, at hun mener, det vil tage to til tre minutter for et menneske at dø, hvis man får den cocktail af morfin og diazepam, som den 83-årige formodes at være død af.

Fredagens retsmøde er nummer 13 af 32 retsmøder i sagen, hvor en 31-årig sygeplejerske er tiltalt for med medicin at have dræbt tre patienter på sygehuset i Nykøbing Falster.

Hun anklages også for at have forsøgt at tage livet af en fjerde patient.

Ender sagens hovedperson i slutningen af juni med at blive kendt skyldig, risikerer hun at blive idømt fængsel på livstid.

      /ritzau/