Udtalelser fra drabssigtet sygeplejerske skaber debat

Den drabssigtede sygeplejerskes udtalelser har vakt opsigt blandt TV ØSTs facebookbrugere. Der er bred opbakning til hende, men også kritiske røster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Stakkels kvinde ikke rimeligt at hun skal vente så længe på en rettergang, skriver Lonnie Larsen på facebook.

- Hun er uskyldig indtil det modsatte er bevist, og sådan behandler man ikke en, der er uskyldig, skriver Pia Christensen.

Hun er uskyldig indtil det modsatte er bevist, og sådan behandler man ikke en, der er uskyldig, skriver Pia Christensen.

Det er blot nogle ud af de mange kommentarer, der er strømmet ind på vores facebookside, efter vi på TV ØST tirsdag kunne offentliggjorde et brev fra sygeplejersken, hvor hun beskriver sin situation, og hvilke tanker hun gør sig. Hun skriver blandt andet, at isolationen tærer på hende mentalt.

Kritiske røster

Det er dog ikke alle facebookbrugerne, der bakker op om sygeplejerske. Der er også flere kritiske røster.

- Tude, tude, tude, hun har slået mennesker ihjel, hun har ingen taletid tilbage, skriver Jonas Depenau Vej-Hansen.

- Hvordan skulle mistænkte ellers anbringes, mens sagen efterforskes, og de ikke skal have en mulighed for at hindre efterforskningen, skriver Peter Thomas Raagaard.
 

Sidder i isolation

Den 31-årige sygeplejerske er tiltalt for tre drab og et drabsforsøg på sygehuset i Nykøbing Falster. Det er et år siden, hun blev anholdt og varetægtsfængslet.

Sygeplejersken har det meste af tiden siddet isolationsfængslet, fordi hun er den eneste kvinde i Køge Arrest. Hun har søgt om at blive forflyttet, men det er blevet afvist.

I det år hun har siddet varetægtsfængslet, har hun ikke måttet tale med andre end sin forsvarer om sagen, fordi politiet frygter, hun vil påvirke efterforskningen.

Samtidig er hun underlagt besøgs- og brevkontrol. Politiet har derfor gennemlæst kvindens brev til TV ØST og godkendt, at hun har sendt det ud af arresten.

Retssagen mod sygeplejersken er planlagt til at begynde den 11. marts.