Sygeplejerske sendte billede af døde patienters tåsedler

En kollegas mistanke til en i dag drabstiltalt sygeplejerske steg, da hun modtog beskeder om døde patienter.

Tema: Sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus begik drabsforsøg
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter en vagt på sygehuset i Nykøbing Falster tikkede der i februar 2015 en række usædvanlige sms-beskeder ind på en sygeplejerskes telefon.

Beskederne kom fra en i dag drabstiltalt kollega, som tilsyneladende ønskede at illustrere, hvor dramatisk situationen på sygehusets akutafdeling havde udviklet sig i løbet af aftenen.

- På et tidspunkt sendte hun et billede af tåsedler fra patienter, der var døde, siger sygeplejersken mandag i Retten i Nykøbing Falster. Her er hun indkaldt for at vidne mod den 31-årige kollega, der er anklaget for tre drab og et drabsforsøg.

Fik billeder af patientliste

Vidnet fortæller, at den tiltalte havde overtaget ansvaret for de patienter, som hun i løbet af dagen havde behandlet. Tilsyneladende fik flere af dem det pludselig dårligt og døde, selv om de ifølge vidnet havde været stabile, da hun forlod afdelingen.

- I en anden sms sendte hun mig et billede af listen med navne på patienter, der var blevet sendt videre på intensiv, efter at jeg havde overgivet dem til hende.

Allerede inden vagten havde vidnet haft en mistanke om, at den tiltalte gjorde skade på patienter.

- Jeg forestiller mig, at hun giver dem diverse medikamenter, som gør, at de bliver dårlige. Men billederne er kun med til at rejse yderligere mistanke, siger vidnet.

Umiddelbart forsøgte hun dog at skjule sin mistanke over for den tiltalte, selv om sms'erne blot styrkede hendes mistanke.

- Så vidt jeg husker, tilkendegiver jeg med en smiley, at det er helt vildt, siger sygeplejersken.

Ville holde særligt øje

Da de to kvinder 14 dage senenere skulle på vagt sammen, besluttede vidnet sig for at holde særligt øje med kollegaen.

I løbet af aftenen og natten døde flere patienter under mystiske omstændigheder, og det endte med, at vidnet kontaktede sin kæreste, der arbejder som overlæge på afdelingen.

Senere på dagen blev den 31-årige sygeplejerske anholdt og sigtet for at have taget livet af tre af de patienter, der døde på den pågældende nattevagt.

Dommen i den usædvanlige drabssag ventes først i slutningen af juni.

/ritzau/