Sygeplejerske forbliver overvåget

Selvom samtlige vidner er afhørt i retssagen mod den drabstiltalte sygeplejerske fra Nykøbing Falster, fastholder anklageren, at sygeplejersken skal have politiovervågede besøg af sin familie. Helt uhørt, mener forsvarer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er jo endnu et led i den chikane, de konstant kører mod vores datter, men jeg forstår ganske enkelt ikke, at de vil behandle mennesker på denne her måde, siger sygeplejerskens far til TV ØST. 

Igennem de 16 måneder, den drabstiltalte sygeplejerske har siddet i arresten, har hun været underlagt besøgs- og brevkontrol. Det betyder, at når familie og venner besøger sygeplejersken, sidder der en betjent og lytter med i samtalen for at sikre, at hun ikke taler om sagen, ligesom samtlige breve hun modtager og skriver til sin familie bliver læst af politiet.

Dom den 24. juni

Over 70 vidner har været afhørt i sagen, der indtil nu har strukket sig over 23 retsdage. Efter planen falder der dom i sagen den 24.  juni.

Begrundelsen for at sygeplejersken har været underlagt besøgs- og brevkontrol er, at der i følge politiet har været fare for, at sygeplejersken kunne påvirke vidnerne i sagen. 

Fremmede læser med

Men selvom samtlige vidner i sagen nu er afhørt i retten og al dokumentation fremlagt, vil anklager Michael Boolsen ikke ophæve sygeplejerskens besøgs- og brevkontrol. 

- Det er helt uforståeligt. Vi har i den grad set frem til at kunne tale med vores datter under private former, siger sygeplejerskens mor til TV ØST og fortsætter:

- I 16 måneder har vi ikke talt privat med vores datter en eneste gang. Jeg tror slet ikke, anklageren forstår, hvad det gør ved både hende og os, at vi ikke kan tale med hende eller skrive til hende om vores liv, uden at der er fremmede mennesker, der læser med i vores breve. Alt privat er taget fra os, siger moren til den varetægtsfængslede sygeplejerske. 

Jeg tror slet ikke, anklageren forstår, hvad det gør ved både hende og os, at vi ikke kan tale med hende eller skrive til hende om vores liv, uden at der er fremmede mennesker, der læser med i vores breve.

Anklager Michael Boolsen ønsker ikke at kommentere, hvorfor sygeplejersken stadig skal være underlagt de restriktioner, der er forbundet med besøgs- og brevkontrol.

- Det er på nuværende tidspunkt et forhold mellem tiltalte, forsvareren og mig, siger han.

Usædvanlig fremgangsmåde

Sygeplejerskens forsvarer Jørgen Lange mener også, at opretholdelsen af besøgs- og brevkontrollen er helt urimelig.

Anholdt 1. marts 2015

Sygeplejersken blev anholdt efter en nattevagt på Nykøbing Falster sygehus den 1. marts 2015. Hun er tiltalt for med medicin at have taget livet af tre patienter og for at have forsøgt at tage livet af en fjerde. Sygeplejersken nægter sig skyldig.

- Den fremgangsmåde, der anvendes her er helt usædvanlig. Jeg har været i denne branche i lang tid, og jeg har ganske enkelt ikke tidligere været ude for, at man ikke vil ophæve besøgs- og brevkontrollen, når bevisførelsen er afsluttet i retten, siger Jørgen Lange til TV ØST og fortsætter:

- Det er en pest for min klient, det er en pest for hendes kæreste, og det er en pest for hendes forældre, at de i denne frygtelige situation ikke kan få et uovervåget besøg, hvor man kan sidde sammen, uden at der sidder en politiassistent og overvåger, hvad der bliver talt om. 

Jakob Lund Poulsen, der er forsvarsadvokat og bestyrelsesmedlem i Landsforeningen af  forsvarsadvokater, er enig med Jørgen Lange i, at det er en usædvanlig beslutning.

- Der kan selvfølgelig være grunde til at opretholde besøgs- og brevkontrollen, men det er nu mest i banderelaterede sager, man ser det. Jeg har ikke været ude for det i noget tilfælde, når bevisførelsen er færdig i retten, siger den erfarne forsvarer til TV ØST. 


Nyhedsoverblik