Sygeplejerske fængsles året ud

Retten i Nykøbing Falster har tirsdag besluttet, at en 31-årig drabssigtet sygeplejerske skal være varetægtsfængslet i yderligere fire uger. Hun er sigtet for fire drab og et drabsforsøg på Nykøbing Falster Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 31-årig sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus kommer til at sidde varetægtsfængslet året ud. Det slog Retten i Nykøbing Falster tirsdag fast.

Sygeplejersken er sigtet for at have dræbt fire patienter og forsøgt at dræbe en femte patient på Nykøbing Falster Sygehus. Derudover er hun sigtet for blandt andet at have givet sin 7-årige datter stærk sovemedicin og for at stjæle medicin fra sin arbejdsplads. Et af drabene skal være sket i 2012, mens de øvrige påståede drab og drabsforsøget, skal have foregået på en nattevagt fra 28. februar til 1. marts i år.

Under dagens retsmøde kom det frem, at anklagemyndigheden nu også undersøger et femte dødsfald, som er sket på sygehuset i 2012. Her var den sigtede sygeplejerske også involveret i plejen af patienten, og anklagemyndigheden venter nu på svar på en vævsprøve fra patienten. Om det senere kan føre til den sigtelse mod sygeplejersken vil anklager Michael Boolsen dog ikke komme ind på.

Ved retsmødet i november kom det frem, at en personlighedsundersøgelse af den 31-årige sygeplejerske viste, at hun lider af en histrionisk personlighedsforstyrrelse. Den karakteriserer sig blandt andet ved, at man mangler omtanke for andre og søger spænding i hverdagen.

Uvist hvor 'gerningsvåbnet' er fundet

Omkring 20 tilhørere var tirsdag mødt op i retssalen heriblandt en del af sygeplejerskens familie og kæreste. Sygeplejersken kom ind i salen som den sidste - flankeret af to betjente. Hun havde sit mørke, lange hår i en hestehale, en hvid trøje på, en lang, grå cadigan, sorte bukser og et par øreringe med hjertevedhæng i ørerne og så en Pepsi Max i hånden. Flere gange undervejs kiggede hun til venstre over mod sin familie, der sendte hende små smil.

Sygeplejerskens forsvarer Jørgen Lange forsøgte endnu engang at få sin klient løsladt. Han henviste blandt andet til, at Østre Landsret 19. november slog fast, at der er begrundet mistanke om tre drab og ikke fire, som anklagemyndigheden ellers har sigtet hende for, og så brugte han en del tid på at gennemgå det sted, hvor den sprøjte, som anklagemyndigheden betragter som gerningsvåbnet, blev fundet.

Han påpegede blandt andet, at den blev fundet i en affaldscontainer ved sygehuset, hvor politiet undersøgte fire containere i alt, og hvor der ikke er nogen vished over, hvilken afdeling affaldet kommer fra. Anklager Boolsen medgiver, at affaldet kan stamme fra hvilken som helst afdeling på sygehuset, men mener alligevel, at der er en forbindelse til den fundne sprøjte og sygeplejersken, idet de samme tre medikamenter blev fundet i både sprøjte og den patient, som overlevede det påståede drabsforsøg. Medikementer som man ifølge vidner vel at mærke aldrig blander.

Retten valgte at varetægtsfængsle sygeplejersken frem til tirsdag den 5. januar. Dommeren begrundede blandt andet afgørelsen med, at der fortsat er begrundet mistanke for tre drab og et drabsforsøg, ligesom der er risiko for påvirkning af vidner - blandt andet på grund af hendes personlighedsforstyrrelse, som også Østre Landsret i november lagde vægt på i sin begrundelse for en fortsat varetægtsfængsling. Den 31-årige sygeplejerske nægter sig skyldig i anklagerne.

TV ØST reporter Jessica Skovmose var til stede under retsmøde. I videoen forklarer hun mere om, hvad der kom frem.