Sygehusdirektør : Vores patienter kan være trygge

Retssag om sygehusdrab har fået ledelsen på Nykøbing F. Sygehus til at indskærpe procedurer over for ansatte. Kun drabsmanden er blevet fyret.

Tema: Sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus begik drabsforsøg
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En afdelingssygeplejerske har tilsyneladende ignoreret advarsler om, at en i dag dømt seriemorder huserede på sygehuset i Nykøbing Falster.

Og en yngre sygeplejerske har erkendt, at hendes omgåelse af reglerne risikerer at føre til overmedicinering af patienter.

Ikke desto mindre mener sygehusdirektør Arne Cyron, at borgere i dag kan være helt trygge ved at lade sig indlægge på sygehuset, hvor tre patienter blev dræbt.

- Vi er selvfølgelig gået ind i procedurerne omkring medicinering. Gør vi det nu korrekt, og er der tilstrækkelig sikkerhed?

- Enkelte steder har vi så udbygget nogle dokumenter og indskærpet nogle procedurer, så vi i dag er mere entydige i den måde, vi giver medicin på, siger direktøren.

Forpligtet til at informere deres ledere

Samtidig skal en indskærpelse af meldepligten sikre, at ingen ansatte i fremtiden bør være i tvivl om, hvorvidt de skal reagere på en kollegas mistænkelige adfærd.

- Når man arbejder på et sygehus, er alle forpligtet til at informere deres ledere, hvis de har mistanke om noget, der kan skade patienter. Vi har nu lavet en vejledning, hvor det specificeres, hvilke forhold det kunne være, og hvad man så bør gøre, siger direktøren.

Med henvisning til, at livstidsdommen til sygeplejersken Christina Hansen er anket til landsretten, ønsker Arne Cyron ikke at kommentere de enkelte vidneudsagn. Efter hans mening ville sådanne udtalelser risikere at påvirke den juridiske proces.

Sagen har ikke haft konsekvenser for andre ansatte

Dog vil direktøren gerne garantere, at ingen ansatte i dag har en adfærd, der er til fare for patienter. Heller ikke selv om den yngre sygeplejerske sagde det modsatte i et retsmøde så sent som 20. maj.

- Jeg kan ikke kommentere de enkelte vidneudsagn. Men jeg kan sige, at vi selvfølgelig går ind og agerer, når vi får sådanne oplysninger, siger Arne Cyron.

Allerede inden dommen i byretten valgte direktøren at fyre Christina Hansen. På hvilket grundlag, opsigelsen skete, ønsker direktøren af principielle årsager ikke at afsløre.

Han oplyser, at sagen ikke har haft konsekvenser for andre af sygehusets ansatte.

/ritzau/