Sygehusdirektør: Mordsagen er hård ved personalet

Samtlige 1.500 ansatte på Nykøbing Falster Sygehus var i dag indkaldt til et orienteringsmøde om den kommende retssag mod den drabstiltalte sygeplejerske.

Tema: Sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus begik drabsforsøg
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På fredag starter retssagen mod den drabstiltalte sygeplejerske, der er sigtet for tre drab og et drabsforsøg mod patienter på sygehuset i Nykøbing Falster. Derfor havde sygehuset i dag indkaldt alle medarbejdere til et orienteringsmøde.  

Mødet havde til formål at orientere medarbejdere om, hvad der kommer til at ske, samt forberede de ansatte mentalt på retssagen.

- Nu hvor hun er blevet tiltalt, så har vi taget initiativ til et møde for hele personalet, så vi kan fortælle dem om hele processen: Hvad kommer der til at ske? Hvordan føles en retssag – nogen skal jo vidne i sagen, og hvordan håndterer man pressen, siger Arne Cyron, der er sygehusdirektør.

Arne Cyron fortæller også, at de ved mødet talte om, hvordan arbejdet skal fortsætte på sygehuset.

Tre hårde måneder

Selvom retssagen starter på fredag, så forventes det, at der først falder dom i sagen om tre måneder. I alt vil der være 30 retsmøder, hvor flere ansatte på Nykøbing Falster Sygehus skal vidne i sagen.

Det er nu et år siden, at den 31-årige sygeplejerske blev sigtet i sagen, og det har været i hårdt år, fortæller Arne Cyron, og det vil blive nogle hårde måneder:

- Det er klart at sagen påvirker os – det har den gjort helt fra starten af, og de næste tre måneder kommer selvfølgelig også til at påvirke de ansatte og de bliver hårde. Det er netop det, vi vil pointere over for dem; at de skal indstille sig på, at det bliver hårdt, og de skal indstille sig på, at her hjælper vi hinanden, siger han.

Arne Cyron understreger, at personale har mulighed for at tale med deres daglige ledere og sygehusets ledelse, hvis de skulle få behov for dette, men der vil også være stillet en psykolog til rådighed.