Spor af antipsykotisk medicin i drabssigtet sygeplejerskes hår

Under tirsdagens retsmøde om den 31-årige sygeplejerske, der er sigtet for drab og drabsforsøg på sygehuset i Nykøbing Falster, kom det frem, at der er fundet spor af antipsykotisk medicin i hendes hår fra før anholdelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er fundet spor af antipsykotisk medicin i hår fra den 31-årige sygeplejerske, der er sigtet for fire drab og et drabsforsøg på Nykøbing Falster Sygehus.

Ved retsmødet 8. september, fortalte anklager Michael Boolsen, at der er foretaget undersøgelser af den sigtedes hår, og de har vist, at der er spor efter antipsykotisk medicin fra før, hun blev anholdt.

- Ud fra hårets vækst viser undersøgelserne spor af medicin fra nogle måneder før anholdelsen. Nu har vi bedt om at foretage yderligere undersøgelser af håret, sagde Michael Boolsen efter retsmødet.

Jørgen Lange, der er forsvarer for den sigtede sygeplejerske, ønsker ikke at kommentere på hårundersøgelserne fra sin klient. Han oplyste desuden i retten, at fuldmagten til at foretage hårprøver fra sygeplejersken er trukket tilbage.

Sygeplejersken er sigtet for at have dræbt fire patienter med medicin sprøjtet ind i deres kroppe. Tre af sagerne er fra en nattevagt, som den sigtede sygeplejerske var på fra 28. februar til 1. marts i år, mens det fjerde dødsfald skete 4. marts 2012.

Sygeplejersken har hele tiden nægtet sig skyldig i alle anklagerne. Varetægtsfængslingen af hende blev dog forlænget til 6. oktober ved dagens retsmøde. Dommeren mener, at der fortsat er risiko for, at den sigtede sygeplejerske kan påvirke efterforskningen, og samtidig understregede dommerne, at der er tale om alvorlige sigtelser.