¨

Skyldig i fire drabsforsøg: Hvad bliver sygeplejerskens straf?

06:44

Den 32-årige sygeplejerske vidste, at hun kunne dræbe tre patienter, da hun sprøjtede morfin i dem - men det er ikke bevist, at hun rent faktisk dræbte dem.

Klokken 10 får den 32-årige sygeplejerske fra Nykøbing Falster sin straf. Onsdag blev hun nemlig kendt skyldig i fire drabsforsøg.

Østre Landsret omstødte onsdag byrettens dom over den 32-sygeplejerske. 

I byretten var hun nemlig kendt skyldig i tre drab og et drabsforsøg, men det mener landsretten ikke kan bevises. Derfor er sygeplejersken nu dømt for fire drabsforsøg jf. straffelovens § 237, jf. § 21. 

I dag, torsdag, klokken 10 skal sygeplejersken så have sin straf. Og her er der en smule uenighed om, hvor lang den skal være. 

Anklager, Karen Vistisen, mener, at hun skal idømmes livsvarigt fængsel. For som hun sagde under sin procedure: 

- Man skal lægge vægt på overtrædelsens grovhed, herunder den skade og fare og krænkelse, som gerningsmanden har forvoldt. Det er den groveste forbrydelse, man kan begå, og det gør det kun værre, at der er tale om flere personer, sagde Karen Vistisen.

Men forsvareren, Michael Juul Eriksen, går efter "en lavere straf, end den livstidsdom, som byretten kom med", sagde han onsdag, efter domsafsigelsen. 

Læs også Landsret omstøder byretsdom: Drab bliver til drabsforsøg

Forsvarer overvejer Højesteret

Det er ikke kun en mildere straf, som forsvareren går efter. Han overvejer nemlig også at tage sagen videre til Højesteret. 

Michael Juul Eriksen henviser derfor til begrebet dolus eventualis. Det handler om, hvorvidt man har gjort noget med forsæt - og det mener forsvareren ikke, at sygeplejersken har. 

- Inden for de seneste fire til fem år, har jeg i landsretten vundet tre til fire retssager, hvor byretten har anvendt en forsætform, der ligner den her meget. Der er de drabsdømte efterfølgende blevet frifundet. Så jeg mener, at der kan være en chance for frifindelse ved Højesteret, sagde Michael Juul Eriksen onsdag. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App