¨

Retssagen fortsætter

Sygeplejersken fra Nykøbing Falster Sygehus udtaler sig i retten. Foto: Anne Gyrite Schütt

Retssagen mod den 31-årige drabstiltalte sygeplejerske fortsætter i Retten i Nykøbing Falster. I dag skal forløbet bag en af de formodede dræbte patienter gennemgås.

I 2012 døde Arne Herskov på Nykøbing Falster Sygehus. I dag bliver hans sygeforløb og død gennemgået ved retten i Nykøbing Falster. Arne Herskov er en af de personer, som en 31-årig sygeplejerske fra Nykøbing Falster er tiltalt for at have slået ihjel.

Sundhedspersonale og andre involverede i Arne Herskovs behandling på Nykøbing Falster sygehus skal i dag vidne i retten om Arne Herskovs indlæggelse og død. Den 4. marts 2012 døde den 72-årige patient. Et ligsyn viste efterfølgende, at Arne Herskov havde fået en overdosis af Stesolid og morfin. 

Følg retssagen live her

Efterforskning genoptaget

Efterforskningen bag Arne Herskovs mistænkelige dødsfald blev efterfølgende droppet, fordi han havde et tidligere misbrug, og han derfor selv kunne have indtaget de dødelige doser, men sagen blev genoptaget, efter den nu 31-årige sygeplejerske efter en nattevagt blev anholdt for tre drab på patienter i 2015.

Anklager Michael Boolsen har tidligere udtalt, at han undrer sig over, at den 31-årige sygeplejerske var den første hos Arne Herskov, da han pludselig fik hjertestop. Den dag var hun nemlig gruppeleder og havde derfor ikke noget ærinde hos patienten.

Den tiltalte sygeplejerske afviser, at hun har forårsaget Arne Herskovs død.

Retssagen vil i denne uge foregå både onsdag, torsdag og fredag. Vores reporter, Jessica Skovmose, vil alle dage være til stede i retten. Derudover vil vores reporter Peter Birck Christensen liveopdatere dig her på hjemmeside gennem alle retsdagene.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App