Retskemiker: Måske forgiftede sygeplejerske ikke patient

Anklagemyndighedens tidslinje i drabssag mod sygeplejerske er tvivlsom, mener retskemiker.

Tema: Sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus begik drabsforsøg
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er noget, som ikke hænger sammen i anklagemyndighedens sag mod en drabstiltalt sygeplejerske.

Det fastslog professor i retskemi Kristian Linnet fra Københavns Universitet, da han onsdag var indkaldt som vidne i retssagen mod den 31-årige kvinde.

Professoren kunne således ikke forklare, hvorfor et af sygeplejerskens påståede ofre tilsyneladende ikke reagerede på en modgift mod den morfin, som den unge kvinde anklages for at have sprøjtet ind i patienten.

- Det kan jeg ikke sådan lige forklare. Forklaringen kan være, at der ikke er en morfinforgiftning på det tidspunkt. Sådan vil man betragte det, hvis der ikke er en tydelig reaktion, sagde Kristian Linnet.

Oplysningen er mildest talt en bombe i den opsigtsvækkende drabssag, hvor sygeplejersken er tiltalt for tre drab og et drabsforsøg.

Den pågældende situation, som professoren sår tvivl om, handler om det påståede drabsforsøg på den 74-årige Maggi Rasmussen.

Anklagemyndigheden mener, at den tiltalte tidligt om morgenen 1. marts 2015 forsøgte at dræbe patienten med en dødelig cocktail af morfin, Stesolid og hjertemedicinen Cordarone. Men i onsdagens retsmøde rystede professoren altså den teori.

/ritzau/