Overlæge sikrede beviser

Efter overlægen havde skrevet og talt med sin samlever, valgte han at tage hen på Nykøbing Falster Sygehus. Her begyndte han at sikre eventuelle beviser.

Tema: Sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus begik drabsforsøg
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da overlægen ankom til Nykøbing Falster Sygehus, efter at have talt med sin kæreste, gik han i gang med at finde ud af, hvordan de kunne sikre eventuelle beviser.

- Jeg er godt klar over, at vi skal have fat i en politimand med nok streger på skulderen. Jeg lægger en strategi for, hvad der skal gøres for at sikre bevismateriale osv., siger overlægen.

Og fortsætter:

Jeg ringer til politiet og derefter til en oversygeplejerske på akutafdelingen. Jeg går rundt sammen med politiet og anviser, hvad jeg mener, de skal sikre sig. Jeg går op med politiet med nogle cpr-numre til laboratoriet og siger, at de skal give alle de prøver, der er taget.

I retten talte de om patienten Maggi Rasmussen, der var ved at dø natten til den 1. marts. Hun blev behandlet af den sigtede. Her skulle hun have fået midlet; Cordarone.

Overlægen mener dog ikke, at der er noget i vejen for, at sygeplejersker giver patienter Cordarone, hvis man har en svær hurtig hjertefrekvens. Det er normalt, at bruge på akutafdelingen.

Dermed er han uenig med embedslægen, som tidligere i retten har forklaret, at det skal være en speciallæge, som giver Cordarone, eller henter det ned til patienten. Det kan man godt, uden at der er tale om hjertestop.