Over 60 vidner i sag om drabstiltalt sygeplejerske

Sagens omfang har fået forsvareren til sygeplejersken fra Nykøbing Falster til igen at anmode retten om at få en ekstra forsvarer på sagen.

Tema: Sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus begik drabsforsøg
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det her handler om, at den tiltalte skal have det bedst mulige forsvar, og når sagen er så omfattende, som den er, har jeg anmodet om at få en ekstra forsvarer på. Det er ikke rimeligt andet, siger Jørgen Lange, der er forsvarer for den 31-årige sygeplejerske, der er tiltalt for tre tilfælde af manddrab og et drabsforsøg.

Kvinden har efter politiets opfattelse givet flere patienter på Nykøbing Falster sygehus en overdosis medicin, så de enten er døde eller har været ved at dø af det.

Omkring 60 vidner

I sagen har anklageren indtil videre indkaldt 51 vidner, og dertil kommer de vidner forsvareren skal bruge. 

- Vi kommer i nærheden af 60 vidner. Det er en meget omfattende sag, og derfor har jeg ganske enkelt igen anmodet om at få en ekstra forsvarer på. Selvom vi som forsvarere skal kunne meget, så er det her simpelthen så stor en arbejdsopgave, at det ikke er rimeligt, at man skal stå med den ene mand. Vi skal jo huske på, at det her handler om en sag, hvor der skal føres over 60 vidner. Hver gang anklageren kalder et vidne, skal jeg først notere alt det, vidnet siger ned, der kan være af vigtighed for min klient. Derefter skal jeg sidde sammen med min klient og gennemgå, hvad der ellers kan være vigtigt at tale med denne person om.

Selvom vi som forsvarere skal kunne meget, så er det her simpelthen så stor en arbejdsopgave, at det ikke er rimeligt, at man skal stå med den ene mand, siger forsvarer Jørgen Lange 

Andet forsøg

Jørgen Lange har tidligere anmodet retten om at få en ekstra forsvarer sat på sagen på grund af dens omfang. Dengang gav dommeren i byretten i Nykøbing Falster ham medhold i, at der kunne beskikkes en ekstra forsvarer, men anklageren kærede til landsretten, og her var dommerne enige med anklageren i, at sagen på det tidspunkt ikke var så stor, at det kunne berettige til en ekstra forsvarer.

Advokaturchef Michael Boolsen ønsker ikke at kommentere anmodningen om en ekstra forsvarer.

- Jeg finder det rigtigst, at mine kommentarer til begæringen fremsættes i retten og ikke i pressen, siger han til TV Øst.

Forsvarer Jørgen Lange, der har fået fremsendt anklagemyndighedens bevisfortegnelse, mener, at sagen nu er så omfangsrig, at der af hensyn til den tiltaltes retssikkerhed bør være to forsvarere på.

- Jeg skal forsvare et menneske, der er tiltalt for noget meget alvorligt. Derfor bør man også sikre, at hun får stillet de ressourcer til rådighed, der er rimelige i forhold til den arbejdsopgave, der ligger i sagen, siger forsvareren.

 Jeg skal forsvare et menneske, der er tiltalt for noget meget alvorligt. Derfor bør man også sikre, at hun får stillet de ressourcer til rådighed, der er rimelige i forhold til den arbejdsopgave, der ligger i sagen, siger forsvarer Jørgen Lange.

Sagen kan blive udsat

Sagen er sat til at komme for retten den 11. marts i år, men ifølge Jørgen Lange kan den muligvis blive udsat.

- Hvis jeg får tildelt en ekstra kollega til at hjælpe mig med forsvaret, skal han naturligvis have mulighed for både at sætte sig ind i sagen og kunne møde i retten. Det kan godt blive svært at nå, siger Jørgen Lange, der understreger, at han dog på ingen måde ønsker sagen udsat.

- Min klient har siddet varetægtsfængslet i over 11 måneder. Jeg synes, at hun har ventet længe nok, siger han til TV Øst.