Hovedvidne: Jeg mistænkte sygeplejersken

I retten fortæller en tidligere kollega, at hun fattede mistanke til den nu 31-årige drabstiltalte sygeplejerske.

Tema: Sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus begik drabsforsøg
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På nattevagten mellem den 28. februar og den 1. marts blev dagens vidne, så overbevist om, at sygeplejersken tog livet af patienter, at hendes samlever, der er overlæge på sygehuset, valgte at melde sagen til politiet.

Men op til den meget omtalte nattevagt, var mistanken til sygeplejersken ifølge kollegaen allerede vakt.

Hun fortalte i retten, at hun derfor op til den 28. februar 2015 var ængstelig for at skulle på vagt på den nu tiltalte.

- Jeg frygter, at der "kommer gang i gaden", hvis jeg må sige det sådan. Jeg har den her mistanke, og jeg er bange for, at patienterne vil få det dårligere på vagten. Det er jeg jo som sygeplejerske ikke interesseret i, fortalte hun i retten.

Hovedvidne i sagen

Dagens vidne, der er et af hovedvidnerne i sagen, arbejdede som sygeplejerske på samme afdeling som den tiltalte.

På spørgsmålet om, hvad der fik hende til at spore sig ind på en så alvorlig mistanke, var svaret:

- Min mistanke bliver vakt på grund af små løgne. Det er mange bække små, der gør det. Det er små løgne om medicin og prøver, hvor kolleger siger, at det ikke forholder sig sådan, fortalte hun.

Vidnet har også tidligere beskrevet den tiltalte som lidt af en drama queen, der nød rampelyset.

- Tiltalte fortæller ofte om de akutte situationer, hun har stået i, i flamboyante vendinger. Vi kan allesammen stå i spændende situationer og fortælle om det, fordi de har været utraditionelle. Men hun lader til at stå oftere i dem. Jeg tror, at det er for at tiltrække opmærksomhed. Det handler mest om hende, og hvad hun gjorde i situationen, forklarede vidnet i retten.

Rygte om et seksuelt forhold mellem tiltalte og vidnets samlever

I retten blev vidnet af anklager Michael Boolsen spurgt ind til et rygte om hendes samlever og den tiltalte: 

- Jeg ved godt, hvad du fisker efter. Der florerer et rygte i begyndelsen af 2014. At tiltalte og min samlever har haft et seksuelt forhold. Jeg konfronterer ham med det. Derefter gør jeg ikke mere ved det. Det er et rygte, der er opstået, og jeg beslutter mig for, at det ikke skal påvirke mit forhold til tiltalte, svarede hun på spørgsmålet.

I retten forklarer sygeplejersken nu om den konkrete vagt, hvor den 31-årige er tiltalt for at have dræbt to patienter og forsøgt at tage livet af en tredje.