Forsvarer: Sygeplejerske klarede sig godt i retten

Forsvarsadvokaten til den drabstiltalte sygeplejerske er tilfreds, efter sygeplejersken for første gang har udtalt sig om sagen i retten.

Tema: Sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus begik drabsforsøg
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag udtalte den drabstiltalte sygeplejerske fra Nykøbing Falster sig for første gang i retten.

- Jeg synes, hun klarede sig fint i dag. Hun husker overraskende mange detaljer, når man tænker på, at hun har siddet varetægtsfængslet i over et år, så synes jeg faktisk, at det er meget flot, at hun er i stand til at forklare sig, som hun har gjort i dag, sagde forsvarsadvokat Jørgen Lange efter mandagens retsmøde.
 

Spild blandt personalet

I retten forklarede sygeplejersken blandt andet, at stemningen ikke altid var den bedste på akutafdelingen på Nykøbing F. Sygehus, og at gruppen af sygeplejersker var splittet i to.

Det var en af kvinderne fra den anden gruppe, der 1. marts 2015 mente at have overrasket den nu tiltalte, da hun angiveligt var i færd med at dræbe en patient med medicin.

Kvindens forsvarsadvokat, Jørgen Lange, har gentagne gange antydet, at sagen er det rene opspind og bunder i ondsindet sladder. Det synspunkt synes den tiltalte at dele.

Det er muligt at læse, hvordan hele retsdagen forløb her.

Tiltaltes troværdighed

Under mandagens retsmøde påpegede anklager Michael Boolsen, at der er flere uoverensstemmelser i sygeplejerskens forklaringer.

Ved mandagens retsmøde sagde sygeplejersken for eksempel, at hun ikke kunne huske, om der var andre fra personalet til stede, da den 72-årige Arne Herskov i 2012 holdt op med at trække vejret. Her påpegede anklageren, at hun ved et grundlovsforhør sidste år sagde, at der var en læge til stede på stuen. 

Efter mandagens retsmøde spurgte TV ØSTs reporter anklager Michael Boolsen om, hvor troværdig han synes sygeplejersken er.

- Det vil jeg ikke vurdere nu, det er noget, jeg vil komme med nogle bemærkninger om i min procedure til sin tid, svarede han.

Siden sin anholdelse har den 31-årige nægtet sig skyldig i de alvorlige anklager om, at hun skal have dræbt tre patienter med dødelige cocktails af medicin og forsøgt at tage livet af en fjerde.

Næste retsdag er den 21. marts, hvor afhøringen af den drabstiltalte sygeplejerske fortsætter.