Forældre til den dømte sygeplejerske: Uretfærdig dom uden direkte beviser

Den 32-årige sygeplejerske fra Nykøbing Falster blev idømt 12 års fængsel for fire drabsforsøg. Jeg kan ikke se beviser, siger hendes mor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 32-årige sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus blev torsdag idømt 12 års fængsel.

Ved Østrelandsret i Nykøbing Falster stemte 16 nævninge for 12 år, mens to stemte for 10 år.

Ud over de 12 år blev sygeplejersken også frakendt retten til at arbejde som sygeplejerske. Hun må heller ikke beskæftige sig med virksomheder, som indebære pleje- eller behandlingsfunktioner.

TV ØST talte kort efter strafudmålingen med sygeplejerskens forældre.

- Vi synes jo bare, at det er så uretfærdigt, at der ikke er noget direkte bevis, og man kan få 12 år for det, siger sygeplejerskens far, Henrik Hansen, til TV ØST.

- Det er ikke nogen god følelse at skulle undvære sin datter i så lang tid, siger sygeplejerskens mor, Gitte Hansen.

Gitte Hansen
Gitte Hansen Foto: TV ØST

Landsretten har torsdag idømt sygeplejersken 12 års fængsel, hvilket er en langt mildere dom end fængsel på livstid, som sygeplejersken fik i byretten.

- Der er ikke nogen lettelse. Altså hun har fået en dom, men hvis du tænker på i forhold til livstid, så er det da en lettelse, men det er ikke en lettelse, jeg kan bruge til noget, for jeg synes, at det er så uretfærdigt, siger Henrik Hansen.

Ved hvert retsmøde har sygeplejerskens forældre siddet ved siden af hinanden og fulgt med i sagen, som de til trods for både byretten og landsrettens domme ikke forstår. 

Henrik Hansen
Henrik Hansen Foto: TV ØST

- Jeg kan ikke se nogen beviser. Hvis der var et klart bevis, som de kom og lagde og sagde se, den og den har set, at hun har gjort det. Eller hvis der var et fingeraftryk på de og de sprøjter. Der er ingenting, så synes jeg, at vores retssystem lider et knæk, siger Gitte Hansen.

Men det er både byretten og landsretten, der mener, at den indiciekæde er bevis nok på, at det er hende, som har gjort det. Så må I ikke anerkende, at det er sådan?

- Næ, det synes jeg ikke. For jeg er stadig af den holdning, at der er ikke noget bevis, der ikke nogen, som har set noget. Altså, der er nogen, som har nogle mavefornemmelser. Der er ikke nogen, der har set det, og de har ikke en gang fået en dødelig mængde, hvordan kan man så dømme Christina for drabsforsøg, spørger Henrik Hansen.