Drabsdømt sygeplejerske hyrer kendt forsvarsadvokat

Et enigt nævningeting kendte i byretten en 31-årig sygeplejerske skyldig i tre drab og et drabsforsøg på Nykøbing Falster Sygehus.

Tema: Sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus begik drabsforsøg
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En sygeplejerske fra Nykøbing Falster har allieret sig med en af landets mest kendte advokater, efter at hun i juni blev idømt fængsel på livstid for at dræbe tre patienter.

Det er advokat Michael Juul Eriksen, der i forbindelse med den kommende ankesag får til opgave at forsvare den 31-årige sygeplejerske Christina Aistrup Hansen.

- Hun har spurgt, om jeg vil varetage hendes interesser i landsretten, og det har jeg sagt ja til, siger advokaten, der tidligere har forsvaret eksempelvis rockeren Brian Sandberg og islamisten Said Mansour.

Siden sin anholdelse for mere end 16 måneder siden har sygeplejersken nægtet sig skyldig. Blandt andet har hun hævdet, at hele sagen bunder i rygter og ondsindet sladder blandt kolleger på Nykøbing F. Sygehus.

Efter at have læst dommen undrer Michael Juul Eriksen sig da også over, at Retten i Nykøbing Falster valgte at kende den tiltalte skyldig.

- Jeg synes, at den bevismæssigt virker ret tynd i forhold til, at hun blev dømt.

- Det virker også som om, at det for en stor dels vedkommende har været en popularitetskonkurrence. Efter min opfattelse har det haft indflydelse på sagen, hvorvidt man har kunnet lide hende som person eller ej, mener advokaten.

Ifølge ham er der ikke grund til at lægge så meget i, at ikke en eneste af de seks nævninger eller tre juridiske dommere mente, at sygeplejersken skulle frifindes.

- De har jo truffet afgørelsen på baggrund af den sag, som de har fået forevist. I landsretten bliver det en anden sag, så det tager jeg med ro.

Nye eksperter til sagen
Under ankesagen planlægger Michael Juul Eriksen at bede nye eksperter om at vurdere sagens beviser.

- Jeg forestiller mig, at jeg vil benytte mig noget mere af sagkyndig assistance og holde deres vurderinger op imod de eksperter, som anklagemyndigheden anvender. Jeg synes umiddelbart, at de tekniske beviser har været lidt for ensidige, siger advokaten.

Han henviser til, at flere vidner i byretten har sået tvivl om, hvorvidt mængderne af medicin, der blev fundet i de ældre patienter, overhovedet er dødelige.

Østre Landsret har endnu ikke afgjort, hvornår sagen skal behandles.

/ritzau/