Dommere afviser vidne i sygeplejerskesagen

Et af forsvarerens vidner fik ikke lov til at afgive forklaring. Vidnet blev afvist, da afhøringen ville bestride et andet vidnes troværdighed.

Tema: Sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus begik drabsforsøg
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Afhøringen af et af vidnerne på retssagens 18. dag blev ikke tilladt af retsformanden og de to dommere.

Forsvareren havde ellers indkaldt en kvindelige sygeplejerske til retten i Nykøbing Falster, så hendes udsagn kunne føjes til sagen.

Havde kendt et centralt vidne i sagen

Vidnet havde ikke noget konkret kenskab til sagen eller til den tiltalte. I stedet havde hun i årene 2013-2014 haft kontakt med et af de andre centrale vidner i sagen.

Her læste hun nemlig sammen med den sygeplejerske, der på nattevagten den 28. februar fattede mistanke til den tiltalte. Hun informerede sin kæreste, der arbejder som overlæge på sygehuset, og han kontaktede politiet.  Hun har tidligere afgivet forklaring i retten.

Ville så tvivl om vidnes troværdighed

Ifølge forsvareren ville hovedtemaet for afhøringen af dagens vidne være det tidligere vidnes generelle troværdighed. Noget som anklageren ikke mente kunne tillades.

Efter en kort votering de tre dommere imellem blev de enige om, at vidnets afhøring ikke skulle gennemføres, og hun blev sendt hjem fra retten uden at have afgivet forklaring.

Retten lagde til grund, at det generelt ikke er tilladt at føre bevis om et vidnes troværdighed, og det konkrete viden havde ingen oplysninger om selve sagen.

Umiddelbart kan forsvareren ifølge retsformanden ikke kære kendelsen, så vidnet kommer altså med al sandsynlighed ikke til at vidne under denne retssag.