Borger har fulgt sygeplejerskesagen tæt: Jeg er meget overrasket

Henning Elsmark har fulgt sygeplejerskesagen tæt i både byret og landsret. Han havde regnet med pure frifindelse.

Tema: Sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus begik drabsforsøg
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Henning Elsmark fra Bårse blev ganske overrasket, da retsformanden ved Østre Landsret i dag læste dommen op i sygeplejerskesagen.

Den 32-årige kvinde blev frifundet for drab, men kendt skyldig i fire drabsforsøg. Og Henning Elsmark, der har fulgt sagen tæt i både landsret og byret, havde regnet med, at hun ville gå helt fri.

- Jeg er meget overrasket, siger han til TV ØST efter domsafsigelsen.

Havde forventet frikendelse

Det var især en meget omtalt udtalelse fra Retslægerådet, som Henning Elsmark havde regnet med ville føre til frifindelse. Rådet udtalte nemlig, at det ikke kunne bevises, at de afdøde patienter overhovedet havde fået en dødelig dosis morfin og Stesolid. 

- Jeg kommer til mange retssager, og jeg har haft stor tiltro til den domstol her, for jeg synes, de har kørt sagen på en rigtig fin måde. Men jeg er meget overrasket over kendelsen. Det havde jeg ikke ventet, siger han og tilføjer:

- Jeg havde ventet, at erklæringen fra Retslægerådet havde frikendt hende. De skriver jo direkte, at de ikke kan se, hvad dødsårsagerne hos de tre patienter var.

Anklager og forsvarer skal nu procedere for, hvilken straf sygeplejersken skal have. En straf ligger fast i morgen, den 18. maj.