Anklager: Sygeplejerske har brugt dygtighed på en perverteret måde

Sygeplejersken fra Nykøbing Falster Sygehus er fagligt dygtig. Men hun brugte evnerne til at skabe drama om liv eller død, siger anklager.

Tema: Sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus begik drabsforsøg
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den drabstiltalte sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus var styret af jagten på et kick, der kom af at styre liv og død. Og hun skænkede det ikke en tanke, hvad spillet kostede andre.

Sådan beskrev anklager Michael Boolsen motivet til de tre drab og et drabsforsøg, som den 31-årige sygeplejerske ifølge anklageskriftet har begået.

Anklageren har torsdag indledt sin afsluttende procedure i sagen, hvor han udlægger sit bud på bevisernes og vidnernes styrker.

Ikke fældende beviser

Michael Boolsen indrømmede i proceduren, at der ikke er fældende beviser mod sygeplejersken – og understregede, at det ikke kræves. Sagen bygger på en kæde af indicier, og han mener, at indicierne er stærke nok til at dømme den tiltalte.

Anklageren kræver således, at den 31-årige sygeplejerske dømmes skyldig i samtlige anklager – og ser det samtidig som en skærpende faktor, at sygeplejersken var fagligt dygtig.

- Hendes indsigt må tælles med, sagde han.

Afviser at klikedannelse har betydning

Michael Boolsen afviser, at det stærkt klikeopdelte miljø blandt sygehusets ansatte har betydning for sagen.

Flere vidner har ellers beskrevet, hvordan en gruppe ansatte var tæt sammenspiste, og ofte gik i byen sammen – og samtidig skabte dybe kløfter til andre ansatte på sygehuset. Samtidig havde sygeplejersken været involveret i et trekantdrama med nogle af dem, der stod bag anmeldelsen af sagen.

Anklageren mener dog ikke, at man skal fæste lid til de fremsatte karaktervidner, der har sat andre vidner i dårligt lys – og mener ikke, at snak om venindegrupper, konspirationstanker og ondsindet sladder er relevant i sagen.

Anklagerens procedure varer retsdagen ud, hvorefter sygeplejerskens forsvarer skal procedere på mandag.

Der ventes at falde dom i sagen den 27. juni.

Se liveblog fra retssagen herunder: