¨

Anklager om dødsfald: Der er tale om fuldbyrdet drab

Tegning af ankesagen mod den 32-årige sygeplejerske fra Nykøbing Falster. Forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen ses til venstre, mens den tiltalte sygeplejerske ses i midten. Foto: Tegning af Anne Gyrite Schütt

00:52

1 af 2

Landsretten tager tirsdag hul på afslutningen af ankesagen om en sygeplejerske, der er tiltalt for flere mord på sygehuset i Nykøbing Falster.

Du finder livebloggen om den drabstiltalte sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus nederst i artiklen.

Ankesagen om sygeplejersken fra Nykøbing Falster Sygehus, der er sigtet for tre drab og et drabsforsøg, går nu ind i sin afsluttende fase.

TV ØSTs Jessica Skovmose liveblogger derfor fra Landsretten, hvor anklageren tirsdag vil gennemgå sagen i sin procedure vil gennemgå sagen.

Derudover kommer Retslægerådet med en udtalelse, som en længe ventet.  

Mange dårlige patienter

Det sidste vidne i ankesagen mod den 32-årige sygeplejerske var en tidligere kollega, der arbejdede sammen med tiltalte på den medicinske afdeling M130 på Nykøbing Falster Sygehus.

Her fortalte vidnet, at hun i begyndelsen af sin ansættelse som nyuddannet sygeplejerske havde den tiltalte som mentor, hvilket hun var glad for, da kollegaen oplevede den tiltalte som dygtig og imødekommende.

Læs også Rekonstruktion om at hente to kopper kaffe rejser vigtigt spørgsmål

Vidnet forklarede i retten, at i takt med at hendes egen erfaring som akutsygeplejerske steg, begyndte hun at få en ulmende fornemmelse af, at ikke alt var, som det skulle.

Vidnets oplevelse var, at der for mange dramatiske patientforløb, når den tiltalte var på vagt.

- Der var mange patienter, der blev akut dårlige. Enten fordi de begyndte at styrtbløde, eller fordi de fik meget lavt eller højt blodsukker. Der var også mange, der skulle have modgift mod morfin, og som responderede på dette, forklarede vidnet forleden i retten.  

Nægter sig skyldig

Den 32-årige sygeplejerske blev anholdt den 1. marts 2015, fordi en overlæge på akutafdelingen var blevet varskoet af sin kæreste, der arbejdede sammen med sygeplejersken.

De fandt begge dødsfaldene om natten mistænkelige og anmeldte sagen til politiet. 

Sidste år blev sygeplejersken så idømt fængsel på livstid i byretten og ankede dommen med det samme. Hun nægter sig skyldig i alle anklager og håber på frifindelse i landsretten.

Overblik

Ankesagen om drabstiltalt sygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus - Dag 17

Livedækning afsluttet02. maj 2017 15:45

Læs også Eksperter sår tvivl om afgørende beviser i sygeplejesagen

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App