Anklager i sygeplejerskesagen: Det er en meget alvorlig sag

De første retsdage skal bruges på at fremlægge sagen og afhøre den tiltalte sygeplejerske, som er anklaget for drab og drabsforsøg.

Tema: Sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus begik drabsforsøg
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var med alvorlige mine, at senioranklager hos Statsadvokaten, Karen Vistisen, mødte TV ØST foran Landsretten i Nykøbing Falster tirsdag morgen.

Anledning er da også alvorligt, for i dag begynder ankesagen mod den 32-årige sygeplejerske fra Nykøbing Falster. Hun er ved byretten dømt for at have forgiftet tre patienter på Nykøbing F. Sygehus med en overdosis morfin og en dosis Stesolid. Derudover er hun tiltalt for at have forsøgt at slå en fjerde person ihjel.

- Det er en meget alvorlig sag, der handler om drab og drabsforsøg. Dét i sig selv er alvorligt. Og i og med, at det er en, der er tiltalt for at have gjort det i forbindelse med sit arbejde, så bliver det mere alvorligt, siger Karen Vistisen til TV ØST før det første retsmøde. 

Efter planen skal den første retsdag bruges på blandt andet at læse byrettens dom op og forelægge sagen.

- Og så tager vi fat på afhøringen af den tiltalte. Det er også det, de kommende dage kommer til at gå med, siger anklageren.

Sagen kort

Sygeplejersken blev anholdt på sin bopæl i Nykøbing Falster om eftermiddagen den 1. marts 2015. Hun havde været på nattevagt på akutafdelingen på Nykøbing Falster sygehus, hvor tre patienter var døde og en fjerde var blevet genoplivet fra de døde. 

En kollega, der igennem længere tid havde mistænkt, at sygeplejersken slog patienterne ihjel med medicin, havde sammen med sin kæreste, der er overlæge på akutafdelingen, kontaktet politiet.

Sygeplejersken har hele tiden fastholdt, at hun er uskyldig og at sagen bunder i et dårligt arbejdsklima på Nykøbing Falster Sygehus, præget af sladder og misundelse. Der er ingen, der har set sygeplejersken slå nogen ihjel, og der er ingen tekniske beviser i form af DNA eller fingeraftryk. 

Den 32-årige sygeplejerske blev dømt skyldig i drab og drabsforsøg af et enigt nævningeting 24. juni 2016. Hun blev idømt fængsel på livstid, men ankede dommen på stedet.

Ankesagen om drabsdømt sygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus- Dag 1

playliveblog