Anklager: Drabssigtet sygeplejerske bragte sin egen datter i fare

Kvinden er sigtet for at give sin egen datter kraftig sovemedicin.

Tema: Sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus begik drabsforsøg
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den sygeplejerske, der er sigtet for drab på fire patienter på Nykøbing Falster Sygehus - samt drabsforsøg på en femte patient – har også bragt sin egen datters liv i fare ved at give hende sovemedicin. Det skriver Ekstra Bladet.

Den 31-årige er i al ubemærkethed blevet sigtet for at give datteren, der er syv år gammel, præparatet Zopiklon, der er et kraftigt og meget afhængighedsskabende sovemiddel.

- Det er anklagemyndighedens opfattelse, at hun forsætligt har udsat sin datter for fare, siger politianklager Michael Boolsen til avisen.

Hårprøver afslørede sovemedicin

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har ifølge Ekstra Bladet taget en række prøver af sygeplejerskens hår. Retskemisk analyse har analyseret prøverne for at finde ud af, om sygeplejersken har haft et medicinmisbrug. Politiet har også taget en prøve fra datterens hår, og det er i den prøve, de har fundet spor efter medicinen.

- Det er en type medicin, der gives i pilleform, men det er usædvanligt, at et barn har fået medicinen, siger Michael Boolsen.

Også sygeplejerskens eget hår havde spor af Zopiklon, og politiet mener, at det er hende, de har givet datteren sovemidlet. Det er ifølge avisen en mulighed, at sygeplejersken har ønsket at få datteren til at sove godt og længe.

Læs også: Drabssigtet sygeplejerske i retten igen

Afviser sammenhæng

Sygeplejerskens forsvarer, Jørgen Lange, afviste ved sidste fristforlængelsesmøde sammenhængen mellem et eventuelt medicinmisbrug og sigtelserne for drab.

- Så fortæller et medicinmisbrug ikke noget om, hvorvidt min klient er drabsmand, sagde han.

Sygeplejersken har hele tiden nægtet sig skyldig i både drab og drabsforsøg.