Anklager: Der er kun skærpende omstændigheder

Anklager Michael Boolsen mener, at der kun er skærpende omstændigheder i sagen om den livstidsdømte sygeplejerske fra Nykøbing Falster.

Tema: Sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus begik drabsforsøg
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg kan under ingen omstændigheder se nogen formildende omstændigheder i den her sag, siger anklager Michael Boolsen, der er tilfreds med resultatet af afgørelsen, og tilføjer: 

- Vi har med strafudmålingen også fået slået fast, at retten mener, at tiltalte er en farlig person, der skal holdes væk fra sygehuse. 

I strafproceduren brugte anklager Michael Boolsen ordet dødsdjævel om sygeplejersken. 

- Jeg skal fortælle retten, hvorfor jeg mener, der er tale om særdels skærpede omstændigheder i den her sag, siger Michael Boolsen.  

Anklager: Dræber patienter for sin egen fornøjelses skyld

Han forklarer, at der i løbet af sagen været brugt betegnelsen dødsengel om den nu livstidsdømte sygeplejerske. Det er en betegnelse man bruger om personer, der bruges om personer, som begår medlidenhedsdrab.

- Der har ikke været skyggen af medlidenhed i det her, siger Michael Boolsen.    

Derfor mener anklageren, at der er skærpende omstændigheder i sagen. 

- Når en sundhedsperson dræber patienter, undskyld udtrykket, mere eller mindre for sin egen fornøjelses skyld, så er det vanskeligt at forestille sig noget mere skærpede, siger han.

Dommen blev med det samme anket til Landsretten af forsvarer Jørgen Lange. Den beslutning har anklager Michael Boolsen dog ikke nogen kommentar til.