Ankesag: Vigtigt vidne afhøres om drabstiltalt sygeplejerske

I dag skal et af anklagemyndighedens vigtigste vidner, en retskemiker, afhøres i sagen om den drabstiltalte sygeplejerske fra Nykøbing Falster. Følg med i livebloggen her.

Tema: Sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus begik drabsforsøg
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Du finder livebloggen om den drabstiltalte sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus nederst i artiklen.

Den 14. dag i ankesagen om den drabstiltalte sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus kan bringe afgørende nyt til sagen.

I dag skal en af anklagemyndighedens vigtigste vidner, en professor i retskemi fra Retskemisk Institut i København, afhøres i sagen.

Retskemikeren har ikke selv obduceret patienterne, men de er blevet obduceret på Retskemisk Institut i København. Og det er her, man har taget blodprøver der viser, at samtlige patienter havde både morfin og stesolid i kroppen. 

Ekspert sår tvivl om metoder

Den kendte psykiater og stofmisbrugsekspert Henrik Rindum såede i går tvivl om de metoder, som bruges til at tilbageregne mængder af morfin, der er fundet på de døde. 

De er for usikre, mente han, og såede samtidig tvivl om de stofmængder, der angiveligt var tale om, kunne være dræbende.

Anklagemyndighedens vigtige vidne anerkender, at der er usikkerheder i forhold til tilbageregningerne, men han fastholder, at uanset hvor forsigtigt et skøn, man fremkommer med, så har patienterne haft en uhensigtsmæssig mængde morfin i kroppen.

Nægter sig skyldig

Den 32-årige sygeplejerske blev anholdt den 1. marts 2015, fordi en overlæge på akutafdelingen var blevet varskoet af sin kæreste, der arbejdede sammen med sygeplejersken. De fandt begge dødsfaldene om natten mistænkelige og anmeldte sagen til politiet.

Sidste år blev sygeplejersken så idømt fængsel på livstid i byretten og ankede dommen med det samme. Hun nægter sig skyldig i alle anklager og håber på frifindelse i landsretten.

Ankesagen om drabstiltalt sygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus - Dag 14

playliveblog