Virksomheder vinder kamp om internet

En gruppe erhvervsfolk fra Asnæs ved Kalundborg har kæmpet i årevis for at få internet. Nu lykkes det endelig.

Tema: Store områder uden hurtigt internet - hvem gør noget?
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Eirik Vinsand driver den økologiske slagtervirksomhed Mineslund på Asnæs ved Kalundborg. Han har 10 ansatte, og han kæmper dagligt med langsomt internet. På en god dag sniger hans hastighed sig op på 0,5 Mbit.

- Vi kan godt sende almindelige mails, men det er umuligt at sende store filer, siger han.

Mineslunds internetbutik har samme hjemmeside som for 10 år siden. Hvis Eirik Vinsand opdaterer, risikerer han, at han ikke kan bruge hjemmesiden, når han er på sit kontor.

- Vi kan jo ikke udnytte en tiendedel af de muligheder, der er på nettet, og vi gider heller ikke - simpelthenfordi det er for bøvlet, siger han.

 

Et par kilometer fra Mineslund kæmper Jes Jessen med det samme problem. Han er virksomhedsrådgiver og har kontor hjemme i stuen.

- Den tid, man bruger på teknik, går fra den tid, man bruger på salg, og det er et problem, siger han.

For tre år siden gik både Jes Jessen og Eirik Vinsand til kamp for at få hurtigere internet. Siden dengang har de skrevet talrige forespørgsler og talt med flere forskellige teleselskaber. Derudover har de undersøgt mulighederne for fibernet og satellitinternet, men det var først for ganske nyligt, at de ihærdige forretningsfolk havde heldet med sig.

Teleselskabet 3 vil nu sætte en mobilsender op på en nærliggende vindmølle.

Både Jes Jessen og Eirik Vinsand savner handling fra Christiansborg. Regeringen har netop fremlagt deres plan for bedre internet- og mobildækning. I planen står der blandt andet, at alle skal have adgang til 100 Mbit internet I 2020. Der står også, at det skal være muligt at drive en virksomhed over alt i Danmark. De to erhvervsfolk har ikke meget tiltro til udspillet. De mener, at der er alt for lang tid til 2020.

- De kan komme med alle deres fine postulater og planer, men hvis der ikke er en digital platform, så kommer virksomhederne ikke herud, og så er det kun sådan nogle idioter som os, der kæmper en gal kamp, siger Eirik Vinsand.

 

 

 

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere