Minister: Alle burde have fungerende internet

Regeringen har en målsætning om at sikre langt størstedelen af danskerne en ordentlig bredbåndsforbindelse inden 2020.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag stod det klart, at godt 3.700 husstande kan se frem til at få tilskud til hurtigere internet, da regeringens bredbåndspulje blev uddelt.

I alt fik 31 projekter – de fleste på landet – et ja til at få hjælp til bedre bredbåndsforbindelse, og ti af dem ligger i Region Sjælland.

Men rigtig mange projekter i regionen og på landsplan fik et nej til at få del i bredbåndspuljen. Og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) erkender da også, at der er for mange i Danmark, der ikke har adgang til velfungerende internet.

- Alle burde have fungerende internet, og jeg ville også gerne have sikret hjælp til alle dem, der har søgt. Men det koster rigtig mange penge, siger han og tilføjer:

- Men det er regeringens målsætning, at alle husstande i 2020 har adgang til en tilstrækkelig god forbindelse til internettet.

Til dem, der fik nej: Søg igen

Han understreger, at regeringen vil blive ved med at arbejde for at forbedre internetforholdene hos landets borgere.

- Forudsætningen for, at en familie kan fungere, er, at børnene kan gå i skole og aflevere deres lektier online, som man gør i dag, eller at man har mulighed for at arbejde hjemme, når der er behov for det. De har brug for internet. Det har det lokale erhvervsliv også for at kunne eksistere.

Regeringen har ifølge ministeren med det i mente sikret muligheden for, at tele- og energiselskaber kan få realkreditfinansieret udrulningen af bredbånd, og at der er bedre mulighed for opstilling af master.

- Der vil også komme flere tiltag til. For det her er vigtigt.

Lars Christian Lilleholt opfordrer samtidig alle dem, der fik et nej i år, til at søge del i næste års bredbåndspulje.

- Næste år og året efter uddeler vi i alt 210 millioner kroner. Derfor er det afgørende, at stederne uden en holdbar bredbåndsløsning, går sammen igen og bliver ved med at presse på, så de også får internet på et tidspunkt, slutter ministeren.

HER ER LISTEN OVER PROJEKTER, SOM IKKE FIK STØTTE I VORES SENDEOMRÅDE: