Guldborgsund går forrest i kampen om bedre bredbåndforbindelse

Guldborgsund Kommune er træt af at vente på en national bredbåndsforbedring. Derfor har de nu taget sagen i egen hånd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bredbåndsforbindelsen er for dårlig i Guldborgsund Kommune, og staten tøver med at gøre noget ved det. Det er budskabet fra kommunens borgmester John Brædder (Nyt Guldborgsund).

- Vi kan ikke længere vente på, at staten løser deres opgave. Vi vil i gang nu. Derfor har vi i vores budget afsat 26 millioner kroner over de næste tre år til at skabe løsninger på bredbånds- og telefoniområdet, siger borgmesteren.

Derfor er Guldborgsund Kommune den første kommune i Danmark, der lancerer et samlet overblikskort over alle relevante informationer vedrørende bredbånd.

Vi kan ikke længere vente på, at staten løser deres opgave. Vi vil i gang nu, siger borgmester John Brædder

Kommunen må ikke selv agere som leverandør af bredbånd, og derfor har de lavet kortet. Det skal afdække og markedsføre behovene over for de leverandøre, der er på markedet.  

Kortet viser, hvor masterne er placeret, hvor der er kobberlinjer i den enkelte borgers område, og om der allerede er nogle i gang med et bredbåndsprojekt i de berørte områder.

Lokale ildsjæle spiller en vigtig rolle

De mange ildsjæle i kommunen bliver inddraget i processen. De kan hver i sær starte projekter i deres nærområde og skrive det ind på kortet.

På den måde kan andre se, om der er et projekt kørende i deres område, og hvem man skal kontakte, hvis man vil hjælpe eller har spørgsmål.

Kortet er udarbejdet af Guldborgsund Kommune, og virksomheden Netplan har bistået med teknisk rådgivning. Direktør for Netplan Torben Rune mener, at det er et helt unikt projekt, man har startet.

I denne oversigt er tilgængelige og relevante oplysninger samlet et sted, hvilket jeg ikke tidligere har set andet sted, siger Torben Rune

- Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Guldborgsund Kommune i udarbejdelsen af oversigtskortet, der giver et helt unikt og suverænt overblik. Der eksisterer allerede en stor mængde tilgængelige oplysninger vedrørende bredbånd, men oplysningerne har været spredt. I denne oversigt er tilgængelige og relevante oplysninger samlet et sted, hvilket jeg ikke tidligere har set andet sted, siger Torben Rune.

Kom med på holdet

Og Guldborgsund Kommunes bredbåndskonsulent Niels Kjærgaard supplerer.

- Samtidigt vil vi meget gerne bidrage til, at de leverandører, der er etableret i området får mulighed for at vise, hvor de dækker og muligvis også benytte kortet til at kunne se nye markeder i vores kommune, siger bredbåndskonsulenten.

Hvis man som borger i Guldborgsund Kommune ønsker at være kontaktperson for et område, der endnu ikke er dækket, eller har spørgsmål til kortet og projektet, er man meget velkommen til at kontakte bredbåndskonsulent Niels Kjærgaard på nlk@guldborgsund.dk eller 25181909.