Borgmestre klager over dårligt net

9 af de 12 borgmestre i TV2 Østs sendeområde er utilfredse med internetdækningen i deres kommuner. Problemerne gør det svært at tiltrække borgere og erhverv.

Tema: Store områder uden hurtigt internet - hvem gør noget?
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det står sløjt til med internetdækningen på Vestsjælland og Lolland og Falster. I en rundspørge, som TV2 øst og P4 Sjælland har lavet, svarer 9 ud af 12 borgmestre i TV2 Østs sendeområde, at de er utilfredse med dækningen.
- Den er stærkt svingende her - særligt i dele af sommerhusområderne er der steder med både dårlig mobil- og internetdækning, lyder det Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune.

Sorte huller

Samme melding kommer fra de øvrige kommuner, der fortæller om sorte huller og ustabile forbindelser i mindre byer og landområder.

Kun på Stevns er borgmester Poul Arne Nielsen (V) godt tilfreds med internettet, og i Slagelse svarer Lis Tribler (S), at hun ikke ved, hvorvidt hun er tilfreds eller ej.

Folk fravælger områderne

Flere af borgmestrene svarer i rundspørgen, at den dårlige internetdækning risikerer at få indflydelse på lysten til at flytte til området for både private og virksomheder.

- Særligt de borgere, som bosætter sig i tyndt befolkede områder, stilles dårligt, hvilket formodentligt vil kunne få borgere til at fravælge at flytte til de områder. For erhvervslivet betyder den dårlige dækning, at man i Ringsted Kommune bør etablere sig tæt på motorvejen. Jo længere væk fra motorvejen og tæt bebyggelse man etablerer sig, des mere umuligt vil det være at få en internetforbindelse, som understøtter en moderne virksomheds drift, lyder det fra Niels Ulrich Hermansen (V), borgmester i Ringsted.

Frygt flere steder

I Næstved, Holbæk, Faxe og Vordingborg gør samme frygt sig gældende. Her peger borgmestrene på, at internettet bliver en større og større del af hverdagen, og at dækningen har betydning for, hvor man vælger at bo og have sin virksomhed.

Rundspørgen er lavet med borgmestrene i Holbæk, Odsherred, Slagelse, Kalundborg, Næstved, Ringsted, Faxe, Stevns, Vordingborg, Lolland og Guldborgsund Kommuner.

Sorø Kommune har valgt ikke at deltage i rundspørgen.