Boligkøbere vil have ordentligt internet

30 procent af danskerne vil ikke flytte til områder med en dårlig internetdækning, viser en ny undersøgelse.

Tema: Store områder uden hurtigt internet - hvem gør noget?
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Heidi og Claus Hansen bor til daglig i Vordingborg, men er på udkig efter et større hus. Selv om en hurtig internetforbindelse langt fra er altafgørende for, hvor de køber hus, så har det alligevel stor betydning.

- Jeg arbejder en del hjemmefra, så derfor er det vigtigt, og ungerne bruger ipads osv., så der skal kunne være mange på forbindelsen samtidig, fortæller Claus Hansen, som er selvstændig.

I Vordingborg er der endnu ikke kommet fibernet, men det er der ude i Neder Vindinge - bare tre kilometer fra Vordingborg - hvor Claus og Heidi Hansen bl.a. kigger på hus.

- Jeg synes generelt, at folk er meget interesserede i internetforbindelserne. De spørger om det ude på fremvisningerne, og det er selvfølgelig fordi, folk bruger internettet til daglig, fortæller ejendomsmægler Tine Løftgren Ring fra Danbolig i Vordingborg.

I en undersøgelse fra Dansk Energi til over 1000 danskere, svarer 30 procent, at de ikke ville flytte hen et sted, hvor der er dårlig bredbåndsdækning. I en tilsvarende undersøgelse fra 2012 var det 20 procent, der havde den holdning.

For Heidi og Claus Hansen er det vigtigst at finde et hus, der er større end det de har i dag og som ikke skal sættes for meget i stand. Derudover er en god internetforbindelse også vigtig.

- Det er ikke alfa omega, men det er et plus, siger Claus Hansen til TV2 ØST

 

 

 

Hvad synes du? Hvor meget betyder en hurtig bredbåndsforbindelsem for dig? Og hvor hurtig skal den være?